Ідентифіковано командира РФ, який розстрілював беззбройних у Бучі
Ідентифіковано командира РФ, який розстрілював беззбройних у Бучі

Ідентифіковано командира РФ, який розстрілював беззбройних у Бучі


Окупанту інкримінують вчинення порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством та замах на такий же злочин.

Правоохоронці ідентифікували командира взводу Повітряно-десантних військ армії РФ, котрий стріляв по беззбройним місцевим жителям у Бучі на Київщині. Про це Офіс Генпрокурора у середу, 9 жовтня.

Нині ідентифіковано та повідомлено про підозру командиру взводу 3-ї повітряно-десантної роти 1-ї батальйонно-тактичної групи 234-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії Повітряно-десантних військ армії РФ.

Йому інкримінують вчинення порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством та замах на такий же злочин.

У березні 2022 року під час окупації міста Буча командир взводу побачив поблизу одного з будинків двох місцевих жителів,котрі готували їжу на багатті. Без попередження військовий РФ відкрив прицільний вогонь із автоматичної стрілецької зброї в їх сторону.

“Від отриманих вогнепальних поранень один цивільний помер на місці, а інший був поранений – він впав, йому вдалося заповзти до під’їзду будинку і врятуватися”, – зазначили у повідомленні.

Уточнюють, що це були цивільні, котрі не брали участі у збройному протистоянні. У них були відсутні будь-яка зброя, знаряддя чи засоби, що могли б виправдати застосування до них насильства.

Нагадаємо, раніше встановили особу російського воєнного злочинця, який брав участь у катуваннях цивільного населення під час окупації частини території Київської області.

Також Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому очільнику російської катівні на Луганщині, що виводив на інсценізацію “розстрілу” українських полонених.



Теги по теме
расследование Киевская область нарушение
Источник материала
loader
loader