Національний балет розпочав американський тур Nadiya Ukraine
Національний балет розпочав американський тур Nadiya Ukraine

Національний балет розпочав американський тур Nadiya Ukraine

Національний балет України разом з фольклорним колективом «Шумка» розпочав гастрольний тур по містах східного узбережжя Сполучених Штатів у рамках благодійної акції Nadiya Ukraine

Перший концерт гастрольної програми пройшов у вівторок у Центрі імені Джона Кеннеді в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

Національний балет розпочав американський тур Nadiya Ukraine - Фото 1

Національний балет розпочав американський тур Nadiya Ukraine - Фото 2

«Національний балет України, одна з провідних балетних компаній світу та офіційна балетна трупа країни, у жовтні виступатиме на сценах США»,- зауважили організатори на початку туру.

Гастролі охоплять 16 міст, де планується щонайменше два десятки виступів. Разом з балетною трупою гастролює відомий ансамбль «Шумка», представлений фольклорним колективом української діаспори Канади.

Національний балет розпочав американський тур Nadiya Ukraine - Фото 3

Національний балет розпочав американський тур Nadiya Ukraine - Фото 4

Національний балет розпочав американський тур Nadiya Ukraine - Фото 5

На дебютному концерті в американській столиці танцюристи продемонстрували свою майстерність на тлі сучасного 3D екрану. Він яскраво доповнював композиції зображеннями українських пейзажів, архітектури, кадрів російської війни проти України.

Під час виступу в Вашингтоні Національний балет України виконав основні елементи свого класичного репертуару, який продемонстрував особливості української культури та самобутності. Програма включала одні з найкрасивіших, складних та емоційно захопливих виступів із репертуару класичного балету, серед яких «Баядерка», «Жізель», «Умираючий лебідь», «Дон Кіхот», «Арлекінада» та багато інших.

Під час концерту зі зверненням до публіки виступила посол України в США Оксана Маркарова. Вона підкреслила, що мільйони людей в Україні перебувають на передовій боротьби між свободою, гідністю та правами людини з одного боку, а також авторитаризмом та ненавистю з іншого. Посол нагадала, що своє життя у війні вже віддали понад 120 діячів української культури.

Національний балет розпочав американський тур Nadiya Ukraine - Фото 6

«Тож, кожний виступ представників Національного балету України й танцюристів колективу «Шумка» під час цього чудового туру буде присвячений прикладу стійкості, й мужності українського народу», - підкреслила посол.

За словами організаторів, значна частина коштів, виручена від туру, буде спрямована на допомогу дітям і родинам в Україні, постраждалим від війни.

Як повідомляв Укрінформ, під час гастролей східним узбережжям Америки танцюристи відвідають штати Нью-Йорк, Массачусетс, Нью-Джерсі, Пенсильванію, Північну Кароліну, Джорджію, низку міст у Флориді. Гастрольне турне по СШАє продовженням започаткованої в серпні 2022 року культурно-мистецької благодійної акції Nadiya Ukraine, в рамках якої також відбулись гастролі балету містами Канади.

Теги по теме
США
Источник материала
loader
loader