Названо пріоритети співпраці Мінагрополітики зі Світовим банком
Названо пріоритети співпраці Мінагрополітики зі Світовим банком

Названо пріоритети співпраці Мінагрополітики зі Світовим банком

Створення ефективної системи зрошення, а також допомога аграріям на прифронтових територіях — головні пріоритети Мінагрополітики.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль під час зустрічі з делегацією Світового банку на чолі з операційним менеджером у справах країн Східної Європи Кевіном Томлінсоном, повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Віталій Коваль зауважив, що наразі складна ситуація на сході та півдні України, але і в інших областях є проблеми із забезпеченням вологою сільськогосподарських земель.

«Розвиток системи зрошення — національний пріоритет України. Що швидше система меліорації буде створена і запрацює, вода дійде до фермерів, то швидше відновиться агросектор, а Україна зможе посилити внутрішню і зовнішню продовольчу  безпеку», — наголосив міністр.

За його словами, є кілька напрямів для спільної взаємодії зі Світовим банком. Це короткострокові проєкти, що стосуються насамперед допомоги аграріям прифронтових територій, середньострокові — подолання наслідків підриву Каховської дамби та  довгострокові — створення плану розвитку іригаційної системи України.

Міністр відзначив: щоб створити ефективну систему зрошення, Україні необхідні, зокрема, міжнародні експерти, які б допомогли в формуванні плану з  розвитку іригаційної системи, моделі, яка відповідала б потребам та кліматичним умовам України.  

Крім того, Віталій Коваль запропонував представникам Світового банку спільно реалізувати проєкт щодо українського насінництва, яке може розвиватися тільки на зрошених землях. Його реалізація спрятиме виробництву агропродукції з доданою вартістю.

Зі свого боку, Кевін Томлінсон відзначив ефективність співпраці Світового банку з Україною, зокрема прогрес у створенні організацій водокористувачів. Він також зазначив, що Світовий банк націлений на подальшу підтримку і допомогу українському агросектору, зокрема щодо створення плану розвитку іригаційної системи.

Також, за його словами, продовжуються проєкти Світового банку в межах «Екстреного проєкту надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE)».

«Сторони домовилися про продовжити тісну співпрацю, синхронізувати та координувати спільні зусилля з підтримки та відновлення агросектору», — підсумували у міністерстві.

Источник материала
loader
loader