Працівник випадково викинув експонат сучасного мистецтва в Нідерландах
Працівник випадково викинув експонат сучасного мистецтва в Нідерландах

Працівник випадково викинув експонат сучасного мистецтва в Нідерландах

У музеї сучасного мистецтва в Нідерландах чоловік переплутав мистецький твір з непотребом і викинув його, але роботу вдалося врятувати.

У музеї сучасного мистецтва Ліссе (LAM) у Нідерландах працівник випадково викинув один із мистецьких експонатів, переплутавши його зі сміттям.

Як повідомляє , йдеться про роботу французького художника Александра Лаве під назвою “Всі ті гарні часи, що ми провели разом”, яка була встановлена всередині скляної ліфтової шахти музею, виглядаючи як залишені будівельні речі.

Чоловік, який щойно розпочав роботу в музеї, вирішив, що це просто сміття, яке не встигли прибрати, і викинув бляшанки до сміттєвого мішка. Після повернення з перерви кураторка музею Еліза ван ден Берг помітила зникнення експонату. Пізніше бляшанки знайшли, їх почистили та тимчасово виставили на окремому постаменті біля входу до музею.

Прессекретарка музею, Фрук’є Баддінг, пояснила, що концепція LAM передбачає несподівані експозиції, але тепер розташування колекції буде переглянуто. Співробітника не покарають, оскільки він діяв добросовісно, виконуючи свою роботу. “Робота тепер знайшла більш традиційне місце, де може відпочити після своєї пригоди”, – додала вона.

Раніше повідомлялося, що в турист потрапив за грати через те, що розбив античні статуї.



Теги по теме
Нидерланды
Источник материала
loader