Росія відповідає за 80% операцій впливу в світі - Ліпавський
Росія відповідає за 80% операцій впливу в світі - Ліпавський

Росія відповідає за 80% операцій впливу в світі - Ліпавський

У Празі 9 жовтня відбулася Міжнародна конференція «Стійка Європа», на якій обговорювалися гібридні загрози, насамперед з боку Росії.

Про це повідомило МЗС Чехії, передає Укрінформ.

Головною темою одноденної конференції було іноземне втручання, операції впливу та іноземна дезінформація, які становлять дедалі більшу загрозу безпеці як Чехії, так і Європи загалом.

«Наразі Росія відповідає за 80% операцій впливу у світі. Це вчетверо більше, ніж решта світу разом узяті. Нам потрібна набагато більша рішучість у боротьбі із впливом Кремля, ніж ми демонстрували досі. Рішення полягає в стратегічній комунікації, санкціях, викритті злочинів та використанні існуючих правових заходів», - заявив чеський міністр закордонних справ Ян Ліпавський.

Росія відповідає за 80% операцій впливу в світі - Ліпавський - Фото 1

Участь у форумі, організованому МЗС у співпраці з Центром інформованого суспільства, взяли понад 250 учасників із 30 країн світу. Представники державного управління, неурядових організацій, наукових кіл та громадянського суспільства обговорили, зокрема, дію впливу Російської Федерації проти Європи. Серед присутніх на конференції були також представники Австралії та США.

«Війна проти України та агресивна політика Кремля яскраво ілюструють необхідність більш ефективної протидії гібридним загрозам. Інформаційний простір є полем битви російського режиму, а державна комунікація стає нагальною необхідністю», – сказав директор департаменту комунікацій МЗС Карел Смекал.

Росія відповідає за 80% операцій впливу в світі - Ліпавський - Фото 2

Як повідомлялося, 1 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію "Пропаганда і свобода інформації в Європі" більшістю голосів.

Фото: MFA CZ

Теги по теме
Россия МИД Украины Чехия
Источник материала
loader