Дрони атакували військовий аеродром «Ханська» в Адигеї, почалася пожежа
Дрони атакували військовий аеродром «Ханська» в Адигеї, почалася пожежа

Дрони атакували військовий аеродром «Ханська» в Адигеї, почалася пожежа

В ніч на 10 жовтня після атаки безпілотниками військового аеродрому «Ханська» неподалік адмінцентру російської республіки Адигея Майкопа почалася пожежа.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал Astra.

З часом атаку підтвердив глава регіону Марат Кумпілов. Він стверджував, що постраждалих немає, з вогнем борються пожежники.

Пізніше з’явилася інформація про евакуацію мешканців селища Родникове, розташованого поруч зі станицею Ханська, яке безпосередньо межує з військовим аеродромом.

Система моніторингу пожеж NASA зафіксувала після атаки пожежу поблизу злітно-посадкової смуги аеродрому. Osint-дослідники припускають, що це можуть палати склад ПММ збоку від злітно-посадкової смуги на аеродромі «Ханська» чи паливні резервуари для літаків або склад авіабомб.

Своєю чергою керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко написав у Телеграмі, що «під Майкопом на аеродромі знищено склад ГСМ».

Військовий аеродром «Ханська» розташований за 3 км на схід від станиці Ханської, за 6 км на північний захід від міста Майкопа. Згідно з відкритими даними, там дислокується 272-а навчальна Полоцька авіаційна база 2-го розряду Краснодарського вищого військового авіаційного училища льотчиків імені О.К. Сєрова.

Міноборони РФ звітувало, що в ніч на 10 жовтня сили ППО знищили і перехопили 92 українські безпілотники над кількома регіонами, зокрема 47 дронів були збиті над Краснодарським краєм (Адигея розташована саме всередині цього регіону).

Ще 12 українських безпілотників, за даними Міноборони, впродовж ночі було збито над Курською областю, дев'ять — над Ростовською, чотири — над Брянською, по два — над Бєлгородською та тимчасово окупованим Кримом, один — над Воронезькою областю та 15 — над Азовським морем. Про постраждалих внаслідок атак не говориться.

Як повідомлялося, наприкінці вересня дрони Служби безпеки України уразили інфраструктуру військового аеродрому «Шайковка»у Калузькій області (РФ), де дислокуються літаки стратегічного призначення.

Теги по теме
Россия пожар
Источник материала
loader