Франція скликає конференцію для розв’язання ліванської кризи - постпред при ООН
Франція скликає конференцію для розв’язання ліванської кризи - постпред при ООН

Франція скликає конференцію для розв’язання ліванської кризи - постпред при ООН

Франція скликає 24 жовтня в Парижі конференцію міністерського рівня для розв’язання проблем Лівану, пов’язаних з воєнним конфліктом Ізраїлю з угрупуванням «Хезболла».

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це заявив журналістам у четвер постпред Франції при ООН Ніколя де Рів’єр.

«У контексті нинішньої кризи Франція організовує конференцію на рівні міністрів у Парижі 24 жовтня, щоб відреагувати на надзвичайні потреби ліванського населення й визначити шляхи підтримки ліванських інституцій, зокрема ліванських збройних сил», – сказав постпред.

Виступаючи четвер на засіданні Ради Безпеки ООН, він уточнив, що в конференції візьмуть участь держави-партнери Лівану, ООН, Євросоюз, міжнародні й регіональні організації та представники громадянського суспільства.

Рів’єр зазначив, що в складі Тимчасових сил ООН (UNIFIL) у Лівані, розгорнутих уздовж «блакитної лінії», що розділяє країну з Ізраїлем, перебуває 700 французьких військовослужбовців.

За його словами, Франція занепокоєна обстрілом ізраїльтянами позицій UNIFIL, що «є неприйнятним».

Постпред наголосив, що Париж закликає до негайного припинення вогню, яке «має сприяти політичному врегулюванню ситуації».

У четвер внаслідок ізраїльського обстрілу сторожової вежі на базі UNIFIL біля селища Рас-Накура дістали поранення двоє миротворців ООН. Зазначається, що вежу обстріляв танк «Меркава».

Крім того, ізраїльські військові обстріляли офіс UNIFIL на півдні Лівану та укриття, де перебували миротворці.

В UNIFIL заявили, що Ізраїль неодноразово завдавав ударів по штабу сил і прилеглих до нього об'єктах.

Як повідомляв Укрінформ, обстріли між Ізраїлем та «Хезболлою» значно посилилися в жовтні. Ізраїль в останні тижні ліквідував низку ватажків угрупування та здійснює наземні рейди на території Лівану.

Источник материала
loader