FT: Україна розглядає експорт зброї заради коштів у бюджет
FT: Україна розглядає експорт зброї заради коштів у бюджет

FT: Україна розглядає експорт зброї заради коштів у бюджет

Джерело

FT

Україна поступово рухається до скасування заборони на експорт дронів. Держава під час війни гостро потребує додаткових фінансів для нарощування власного виробництва дронів.

Сили оборони мають потребу у великій кількості дронів. Це для виконання завдань повітряної розвідки, прикриття та атак на великій відстані. Проте державні ресурси, що використовуються для оплати військових поставок, доволі обмежені. Тож виробники дронів шукають можливість продавати надлишки продукції за кордон і спрямовувати отримані гроші на збільшення виробництва тих засобів, які потрібні саме для нашої армії.

«Експорт безпілотників може принести Україні до 20 млрд доларів доходу, саме цих коштів нам не вистачає», – зазначив народний депутат Олександр Маріковський.

Після початку вторгнення Росії у 2022 році Україна запровадила заборону на експорт військових товарів. Тоді це було подано як пріоритет на першочергове забезпечення ЗСУ всім необхідним. Однак із тим, як держава викуповує продукцію у своїх виробників, давно стало ясно: без експорту не обійтись.

Тема вже неодноразово піднімалась виробниками зброї, але без позитивних зрушень. Влітку ситуацію трохи врятувала Данія, яка налагодила експорт зброї з України до України: вона стала лишати замовлення для ЗСУ безпосередньо в Україні, оплачуючи роботу виробників.

Втім, рано чи пізно довелося б робити вибір. Від редакції додамо: зараз не лише слушна нагода заробити грошей на військові видатки, а ще й шанс отримати клієнтуру на неймовірно багатому ринку зброї. Конкретно зараз треба хапатись за те, що є.

Название источника
FT
Ссылка на материал
https://www.ft.com/content/aec4c3b3-56ab-4774-b342-250d5445ba6e
Теги по теме
Украина Оружие экспорт
Источник материала
loader
loader