Матвій Бідний подякував Раді Європи за солідарність з українською спортивною сферою
Матвій Бідний подякував Раді Європи за солідарність з українською спортивною сферою

Матвій Бідний подякував Раді Європи за солідарність з українською спортивною сферою

Під час 18-ї конференції міністрів спорту держав-членів Ради Європи міністр молоді та спорту України Матвій Бідний провів зустріч із заступником Генерального секретаря Ради Європи Бйорном Берге.

Як повідомляє пресслужба Мінмолодьспорту, під час зустрічі міністр подякував Раді Європи за підтримку України та рішучу позицію щодо засудження дій Росії та Білорусі з перших днів повномасштабної агресії проти України, а також висловив вдячність за довготривалу та успішну співпрацю з Міністерством молоді та спорту України у розвитку молодіжної та спортивної політики, передає Укрінформ.

Бідний наголосив на незмінності позиції України щодо відсторонення  спортсменів країн-агресорок від міжнародного спорту допоки триває війна і висловив сподівання на підтримку Радою Європи цього курсу.

Співрозмовники обговорили виконання Плану дій Ради Європи для України на 2023-2026 роки «Стійкість, відновлення та відбудова», а саме важливість започаткування окремого спортивного проекту,пропозиція якого вже розроблена Секретаріатом РЄ та Мінмолодьспортом.

Міністр наголосив на важливості цієї ініціативи, що спрямована на підтримку та відновлення спортивної сфери в Україні, посилення спроможності України у просуванні доброчесності спорту як інструменту соціального відновлення, зокрема у покращенні боротьби з допінгом у спорті та маніпулюванням спортивними змаганнями, а також у підвищенні рівня безпеки, охорони та сервісу під час спортивних заходів.

Сторони обговорили співпрацю у рамках структур Всесвітньої антидопінгової агенції у контексті обрання Матвія Бідного європейським представником у виконавчому комітету ВАДА.

Бйорн Берге відзначив активну присутність української сторони на конференції міністрів спорту держав-членів Ради Європи, підкресливши важливість участі делегата від українських спортсменів у молодіжному компоненті конференції та організації фотовиставки, яка зображує згубний вплив війни на український спорт.

Фото: mms.gov.ua.

Теги по теме
Спорт Европа
Источник материала
loader
loader