На вулицях Мадрида заборонять використовувати орендовані електросамокати
На вулицях Мадрида заборонять використовувати орендовані електросамокати

На вулицях Мадрида заборонять використовувати орендовані електросамокати

Оператори прокату електросамокатів матимуть час до 25 жовтня, щоб прибрати весь свій мобільний транспорт з вулиць Мадрида, який забороняють через скарги людей на необережне водіння та хаотичне паркування.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Після відкликання ліцензій минулого місяця мерія заявила, що три іноземні оператори - Lime, Dott і Tier Mobility - не змогли запровадити обмеження на пересування своїх клієнтів або контролювати їхнє паркування, щоб відновити ліцензії.

Амстердамська компанія Dott, німецька Tier Mobility і американська Lime, чиї самокати доступні через Uber, мають близько 2 000 електросамокатів по всьому Мадриду.

Lime і Dott заявили, що не отримали офіційного повідомлення від мерії про дедлайн. У Lime сказали, що якщо вони отримають офіційне повідомлення, то вживатимуть відповідних заходів для дотримання вимог. У Dott заявили, що вони оцінять можливі юридичні та практичні дії після отримання офіційного документа.

Система спільного використання електросамокатів викликала супротив в містах по всьому світу через бездумне водіння користувачами на вулицях і тротуарах і безсистемне паркування, яке часто призводить до захаращення громадських місць.

Як повідомляв Укрінформ, у Парижі з 1 вересня 2023 року заборонили користуватися орендованими електричними самокатами.

Теги по теме
Испания
Источник материала
loader