Папа Римський запевнив главу УГКЦ, що не дасть світові забути про Україну
Папа Римський запевнив главу УГКЦ, що не дасть світові забути про Україну

Папа Римський запевнив главу УГКЦ, що не дасть світові забути про Україну

Папа Римський Франциск під час зустрічі з предстоятелем Української греко-католицької церкви Святославом запевнив, що й далі підтримуватиме Україну та не дасть світові забути про неї.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба УГКЦ.

Зустріч з понтифіком відбулася в Апостольському палаці Ватикану.

Блаженніший Святослав поінформував Папу про виклики душпастирського служіння в умовах війни та представив йому рішення останнього синоду єпископів УГКЦ, головним завданням яких є євангелізація в контексті війни.

«Сьогодні перед нами стоїть важливе завдання – протистояти мілітаризації релігії, яку бачимо в російській агресії проти України, а також відкривати перед людьми Боже слово в умовах важких випробувань, бути проповідниками надії навіть у безвихідних умовах війни», – зауважив глава УГКЦ.

Він подякував понтифіку за постійну допомогу й посередництво в процесі звільнення полонених українців, зокрема священників редемптористів Івана Галети й Богдана Левицького, розповів про їхній досвід полону в російських катівнях та служіння Церкві після визволення.

Окрему увагу предстоятель УГКЦ присвятив гуманітарним питанням, зокрема напередодні зими. Він наголосив, що Росія систематично знищує цивільну інфраструктуру українських міст і сіл, б’є по житлових кварталах.

Блаженніший Святослав підкреслив, що сьогодні для всіх очевидним є факт: «денацифікація означає знищення українського народу, Україну без українців».

Папа Римський пообіцяв главі УГКЦ, що задіюватиме всі дипломатичні механізми Святого Престолу для припинення війни в Україні. Він вказав на необхідність мобілізувати всі зусилля для допомоги Україні напередодні зими.

Понтифік подякував Святославу за служіння українському народу «в такий важкий історичний час випробувань».

Як повідомлялося, Блаженніший Святослав перебуває в Римі для участі в Папському синоді.

Фото: УГКЦ

Источник материала
loader
loader