Привласнення майже ₴1,6 млн. на ремонті ліцею, пошкодженого ворожим обстрілом – у Бердичеві підозрюють підрядника
Привласнення майже ₴1,6 млн. на ремонті ліцею, пошкодженого ворожим обстрілом – у Бердичеві підозрюють підрядника

Привласнення майже ₴1,6 млн. на ремонті ліцею, пошкодженого ворожим обстрілом – у Бердичеві підозрюють підрядника

Привласнення майже ₴1,6 млн. на ремонті ліцею, пошкодженого ворожим обстрілом – у Бердичеві підозрюють підрядника - Фото 1

За процесуального керівництва ювенального прокурора Бердичівської окружної прокуратури директору товариства повідомлено про підозру у  привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану, та підробленні офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор товариства зобов’язався встановити у  Бердичівському професійному будівельному ліцеї металопластикові вікна.

Необхідність у заміні виникла у зв’язку з тим, що у березні 2022 року ракетним обстрілом ворог пошкодив вікна навчального корпусу ліцею, спортзалу, майстерні та гуртожитку.

Для оплати робіт підряднику виділено 1,9 млн грн з резервного фонду Держбюджету, призначеного для ліквідації наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури населених пунктів в умовах воєнного стану.

Відповідно до укладеного з Департаментом регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації договору, підрядник зобов’язався виконати ремонт вчасно і якісно.

Однак не дотримався взятих на себе зобов’язань. Натомість встановив майже 100 металопластикових вікон, які не відповідають низці вимог технічних параметрів будівництва. Зокрема, щодо мінімально допустимого значення опору теплопередачі.

Попри це, підозрюваний вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягу, вартості та якості фактично виконаних робіт, значно завищивши суми, та передав для оплати.

Унаслідок цього незаконно привласнив майже 1,6 млн грн, що становить близько 80% від загальної суми, одержаної з бюджету.

Досудове розслідування проводить Бердичівський відділ поліції, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Tweet
Источник материала
loader