Росіяни атакували енергооб’єкти у трьох областях
Росіяни атакували енергооб’єкти у трьох областях

Росіяни атакували енергооб’єкти у трьох областях


В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності, попередили енергетики.

Станом на ранок в Україні через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 515 населених пунктів. Про це повідомило Укренерго у четвер, 10 жовтня

“Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській і Харківській областях”, – йдеться у повідомленні.

Разом з тим споживання електроенергії зросло. Сьогодні його рівень, станом на 9:30, був на  5% вищим, ніж в цей же час попереднього дня – у середу.

Енергетики нагадують, що в години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому користуватись потужними електроприладами краще у період найефективнішої роботи сонячних електростанцій – з 10:00 до 16:00.

Сьогодні Україна імпортує електрику з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 2 295 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 601 МВт.

Раніше Повітряні сили ЗСУ повідомили про чергові атаки російських агресорів. Ворогу вдалося уразити цивільні об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури на Одещині, Полтавщині та Донеччині.



Теги по теме
Украина электроэнергия энергетика
Источник материала
loader