SPACE Production та «1+1 Україна» запускають спільний спецпроєкт, присвячений Аллі Горській
SPACE Production та «1+1 Україна» запускають спільний спецпроєкт, присвячений Аллі Горській

SPACE Production та «1+1 Україна» запускають спільний спецпроєкт, присвячений Аллі Горській

Історія Алли Горської — художниці, переслідуваної представниками КДБ та згодом жорстоко вбитої у 1970 році — розробляється творчою командою спецпроєкту в жанрі драми, що поєднає в собі байопік з елементами детектива

Міжнародний продакшн та дистрибутор контенту SPACE Production розпочав роботу над спільним з телеканалом «1+1 Україна» мультиплатформенним спецпроєктом про легендарну українську мисткиню-шістдесятницю, дисидентку, громадську діячку та правозахисницю Аллу Горську. Про це повідомили у пресслужбі телеканалу. 

«Після виставки «Алла Горська. Боривітер» в Українському домі було важко не помітити, наскільки зараз тема творчості цієї мисткині, історія її життя потрапляє в нерв часу. І ось до нас звернувся SPACE Production з пропозицією разом створити спецпроєкт про Аллу Горську. Мені здалося, що це дуже хороший збіг обставин — те, як в нас зійшлися думки. Канал завжди бачив своєю місією підтримку визначних культурних подій, явищ та постатей, які глибоко впливають, формують та підтримують українську ідентичність, самопізнання нації та рухають культурний розвиток країни», — розповідає генеральна продюсерка каналу «1+1 Україна» Ольга Захарова.

Історія Алли Горської — художниці, переслідуваної представниками КДБ та згодом жорстоко вбитої у 1970 році — розробляється творчою командою спецпроєкту в жанрі драми, що поєднає в собі байопік з елементами детектива.

«Дівчинка зі зросійщеної номенклатурної родини віднаходить в собі свою українськість і стає символом боротьби за цю українську культурну ідентичність — це шлях, який вражає і надихає особливо в тому контексті, в якому ми всі зараз знаходимося», — говорить співзасновниця та генеральна продюсерка SPACE Production Дар’я Легоні-Фіалко.

Вона додала, що у процесі підготовки творчого концепту мали зустрічі з організаторами виставки «Алла Горська. Боривітер», вивчали матеріали — і з кожним кроком дослідження ця історія здавалася все більш і більш вагомою і важливою.

Вона має пролунати на широку аудиторію.

«Наш продакшен хоче і готовий працювати саме з такими темами, недарма ми визначили для себе нашу місію: "Make Ukrainian identity bloom"», — додала испівзасновниця та генеральна продюсерка SPACE Production.

У процесі розробки спецпроєкту творча команда комунікувала також із онукою Алли Горської — художницею, ілюстраторкою, популяризаторкою українських 1960-х, очільницею Фонду Алли Горської та Віктора Зарецького — Оленою Зарецькою. Вона підтримала ідею створення серіалу, яка співзвучна з її освітньою місією.

«Алла Горська — моя бабуся, з якою я не зустрілася в цьому часо-просторі, її було вбито до мого народження. Розповідати історію мисткині — моя велика особиста справа, яка об’єднує мене з багатьма українцями. Говорити про те, що замовчувалося десятиліттями після вбивства Алли Горської, дає можливість відчути себе частиною відновлення національної пам'яті. Хочеться розкрити потужну особистість художниці з різних сторін: як жінку, родичку, мисткиню, борчиню з системою. Це додає впевненості на шляху власних пошуків», — каже Олена Зарецька. 

Фото: пресслужба «1+1 Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader