USAID мобілізує майже $1,75 мільярда для підтримки українських сільгоспвиробників
USAID мобілізує майже $1,75 мільярда для підтримки українських сільгоспвиробників

USAID мобілізує майже $1,75 мільярда для підтримки українських сільгоспвиробників

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розширює Ініціативу стійкості сільського господарства України (AGRI -Україна) і мобілізує майже $1,75 млрд за участі організацій-донорів та приватного сектору для підтримки українських сільгоспвиробників.

Як повідомляє Укрінформ, про йдеться у повідомленні Агентства США.

Зазначається, що розширення AGRI-Україна відбувається за рахунок залучення майже 1,75 мільярда доларів США додаткових інвестицій в аграрний сектор України від дев’яти нових партнерів з приватного сектору, міжнародних фінансових установ та інших донорів. Серед нових партнерів – Астарта, BEST Leasing, Креді Агріколь Банк, Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC), Міжнародна фінансова корпорація (IFC), ІМК, OTP Bank, страхова компанія «Універсальна», а також Управління Державного департаменту США з вилучення та протидії озброєнням.

USAID запевняє, що завдяки цим новим партнерствам загальна сума, залучена в рамках ініціативи AGRI-Україна від липня 2022 року, перевищила 2,26 мільярда доларів у формі інвестицій приватного сектору та партнерів.

Агенція також поінформувала, що від липня 2022 року AGRI-Україна вже допомогла понад 15 тисячам українських аграріїв (або 34% зареєстрованих сільгоспвиробників країни) отримати насіння, добрива, засоби захисту рослин та зберігання продукції, а також фінансові ресурси для виробництва с/г продукції. Ця підтримка допомогла зберегти та зібрати понад 5,5 мільйонів тонн зерна, що принесло понад 1 мільярд доларів доходу для української економіки.

Як повідомлялось, у грудні 2023 – січні 2024 року Програма USAID АГРО надала мінеральні добрива на весняну посівну для понад 7680 агровиробників з усієї України. А загалом, упродовж 2023 - початку 2024 років, через Ініціативу USAID AGRI-Україна, Програма USAID АГРО надала добрива понад 14 тисячам українських агровиробників. Ця допомога забезпечила ресурси для польових робіт на площі понад 460 тис. га.

Теги по теме
США
Источник материала
loader
loader