В Україні знизились ціни на цибулю
В Україні знизились ціни на цибулю

В Україні знизились ціни на цибулю

Ціни на цибулю в Україні на поточному тижні почали поступово знижуватися. Виробники повідомляють про помітне ослаблення попиту на дану продукцію, тоді як пропозиція на ринку поступово збільшується, оскільки збирання цієї культури активно триває в центральних і західних областях країни. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

На сьогодні фермери пропонують до продажу цибулю оптовими партіями по 8-14 грн/кг ($0,19-0,34/кг), що в середньому на 11% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Причиною зниження цін на цибулю експерти називають збільшення пропозиції на ринку продукції середньої та низької якості. До погіршення якості овочів призвели несприятливі погодні умови в Україні в літні місяці поточного року. Далі, через затяжні дощі в період збиральних робіт якість врожаю ще істотніше постраждала, внаслідок чого продукція виявилася непридатною для тривалого зберігання.

Намагаючись якнайшвидше реалізувати таку цибулю, від фермерів нині неодноразово надходять повідомлення про зниження відпускних цін. Тим часом продукція високої якості зараз зрідка надходить у продаж, оскільки фермери вважають за краще тримати її в сховищах, очікуючи більш високих цін.

Варто зазначити, що сьогодні ріпчаста цибуля в Україні все ж коштує в середньому на 15% дорожче, ніж в аналогічний торішній період.



Перегляди: 0
Теги по теме
цены
Источник материала
loader
loader