Макрон, Мелоні та Санчес засудили обстріл Ізраїлем тимчасових сил ООН в Лівані
Макрон, Мелоні та Санчес засудили обстріл Ізраїлем тимчасових сил ООН в Лівані

Макрон, Мелоні та Санчес засудили обстріл Ізраїлем тимчасових сил ООН в Лівані

Президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Італії Джорджіа Мелоні та прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес засудили нещодавній обстріл ЦАХАЛом тимчасових сил ООН в Лівані.

Текст їхньої спільної заяви розповсюдила канцелярія президента Франції, передає Укрінформ.

«Як давні контрибутори Тимчасових сил Організації Об'єднаних Націй в Лівані (UNIFIL) і партнери Лівану та Ізраїлю, ми, лідери Франції, Італії та Іспанії, засуджуємо нещодавні обстріли UNIFIL з боку Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ)», - йдеться в документі.

Троє лідерів обурені тим, що сталось в Накурі, де кілька миротворців були поранені, та вимагають від Ізраїлю негайно припинити таку практику.

«Ці напади є серйозним порушенням зобов'язань Ізраїлю відповідно до Резолюції 1701 Ради Безпеки ООН та міжнародного гуманітарного права», - мовиться в заяві.

Франція, Італія та Іспанія розраховуємо на відданість Ізраїлю забезпеченню безпеки миротворчих місій ООН, а також міжнародних організацій, що діють в регіоні.

Вони також закликали до негайного припинення вогню і повного виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1701 усіма сторонами,

«Єдиним способом для переміщених ізраїльтян і ліванців повернутися до своїх домівок у безпеці», - кажуть три лідери.

Нагадаємо, 10 жовтня UNIFIL повідомили, що двоє її миротворців отримали поранення після того, як танк ЦАХАЛу вистрілив у бік спостережної вежі в штаб-квартирі «Юніфіл» в Накурі.

Як повідомляв Укрінформ,Сполучені Штати закликають Ізраїль прискорити перехід від військових операцій у Ліванідо мирних переговорів, щоб безпечно повернути цивільних до своїх осель по обидва боки кордону.

Теги по теме
Обстрел ООН Эммануэль Макрон
Источник материала
loader