МОН підтримало законопроєкт про заборону російської мови у школах під час перерв, - Лісовий
МОН підтримало законопроєкт про заборону російської мови у школах під час перерв, - Лісовий

МОН підтримало законопроєкт про заборону російської мови у школах під час перерв, - Лісовий

Однак міністр освіти і науки зазначив, що при ухваленні рішень для захисту української мови треба враховувати можливість рівноправного розвитку мов національних спільнот Європейського Союзу.

Міністерство освіти і науки підтримало законопроєкт, яким пропонується заборонити використання російської мови у школах під час перерв, повідомив очільник відомства Оксен Лісовий на годині запитань до уряду у Верховній Раді.

Однак МОН висловило певні зауваження.

Як зазначив Оксен Лісовий, при ухваленні рішень для захисту української мови треба враховувати можливість рівноправного розвитку мов національних спільнот Європейського Союзу.

«Це, безумовно, в жодному разі не поширюється на мову країни-агресора. Ми розуміємо, що вона використовується як зброя, як передумова для агресії.

Тому ми дбаємо про мови корінних народів, національних спільнот і, перш за все, про розвиток української мови», – наголосив міністр освіти і науки.

Фото: з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Верховная Рада Школа Образование
Источник материала
loader
loader