Національна опера України долучилась до ініціативи ПРООН з підтримки інклюзивного відновлення України
Національна опера України долучилась до ініціативи ПРООН з підтримки інклюзивного відновлення України

Національна опера України долучилась до ініціативи ПРООН з підтримки інклюзивного відновлення України

Національна опера України долучилася до інноваційного проєкту Програми розвитку ООН (ПРООН), що сприятиме інклюзивному відновленню України шляхом підготовки фахівців, які працюватимуть над цим напрямом у своїх містах та громадах.

Про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій, передає Укрінформ.

"Політика безбар’єрності є пріоритетом напрямом для країни. Особливо зараз, коли країна вимушена відновлюватися від наслідків війни, що триває. Важливо, що заклади культури беруть участь в таких проєктах. Національна опера – це ще один заклад сфери культури, який долучився до створення доступного середовища", – сказала керівниця відділу політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я МКСК Леся Хемраєва.

Національна опера України долучилась до ініціативи ПРООН з підтримки інклюзивного відновлення України - Фото 1

Як зазначається, Національна опера України стала одним із 13 обʼєктів, над яким працюватимуть слухачі в рамках навчання в Школі універсального дизайну.

"Школа універсального дизайну стане освітнім майданчиком, на якому учасники навчаться проєктувати безбар’єрно, згідно з нормами доступності та принципами універсального дизайну. Кожну групу буде супроводжувати ментор, який допомагатиме учасникам у розробці проєктів та практичних рішень відповідно до принципів універсального дизайну", - інформують в міністерстві.

Національна опера України долучилась до ініціативи ПРООН з підтримки інклюзивного відновлення України - Фото 2

Так, представники місцевих адміністрації, архітектори, дизайнери та урбаністи працюватимуть в міждисциплінарних командах над проєктами сфери охорони здоровʼя, культури, освіти та іншими аби громадські простори, будівлі та послуги стали доступними для всіх людей без обмежень, зокрема для людей з інвалідністю.

Національна опера України долучилась до ініціативи ПРООН з підтримки інклюзивного відновлення України - Фото 3

Школа УД триватиме до грудня 2024 року, та завершиться публічною презентацією фінальних проєктів.

"Очікується, що ці проєкти стануть прикладом для інших громад для безбар'єрного відновлення України, пропонуючи реальні, доступні рішення, які зможуть покращити якість життя всіх громадян", – пояснила менеджерка проєктів з реабілітації та інклюзії ПРООН в Україні Олена Іванова.

Національна опера України долучилась до ініціативи ПРООН з підтримки інклюзивного відновлення України - Фото 4

Школа універсального дизайну організована в межах проєкту ПРООН «Протимінна діяльність в Україні» за фінансової підтримки уряду Швеції.

Як повідомляв Укрінформ, у Київському національному академічному театрі оперети глядачі з порушеннями зору та слуху зможуть переглядати вистави завдяки мобільним застосункам Subcatch та Earcatch.

Фото: МКСК

Источник материала
loader
loader