Нестиме подвійну загрозу: Кучер розповів, чому Цітаїшвілі образився на збірну України
Нестиме подвійну загрозу: Кучер розповів, чому Цітаїшвілі образився на збірну України

Нестиме подвійну загрозу: Кучер розповів, чому Цітаїшвілі образився на збірну України

Збірна України 11 жовтня в рамках 3-го туру Ліги націй зустрінеться з лідером групи В1 командою Грузії. У складі "хрестоносців" на поле стадіону у Познані може вийти колишній українець Георгій Цітаішвілі.

Кучер: Людина чекала на виклик у збірну України

Контракт грузинського вінгера досі належить київському Динамо. У 2019 році Георгій у складі молодіжної збірної України став чемпіоном світу.

Проте згодом Цітаішвілі зробив свій вибір на користь Грузії – своєї Батьківщини. На думку ексгравця збірної України Олександра Кучера, у Георгія залишилася образа через не виклик до основної команди "синьо-жовтих".

"У матчі проти України Цітаішвілі буде дуже вмотивований. У футболістів є така риса, що, наприклад, якщо він грав в Україні, то у матчі проти неї буде віддаватися на 100%. Гіо вийде дуже зарядженим, нестиме загрозу і захоче відзначитись у ворота нашої збірної.

Чи ображений він на Україну? Це треба в нього запитати, але я думаю, що все ж образа залишилась. Людина чекала на виклик у збірну України, хотіла грати, але цього не сталося, тому Георгій вирішив виступати за Грузію", – сказав Кучер.

Чому Цітаішвілі обрав збірну Грузії

  • Зазначимо, що футболісти після виступів за юнацькі та молодіжні збірні має право змінити футбольне громадянство. Цітаішвілі ніколи не приховував, що буде грати за збірну своєї історичної Батьківщини. Він хотів втілити в життя мрію свого покійного дідуся.
  • Свій останній матч у "синьо-жовтій" футболці Георгій зіграв у жовтні 2020 року в рамках кваліфікації на молодіжне Євро-2021.
  • На початку вересня 2021 Цітаїшвілі вже дебютував за національну збірну Грузії. На той момент динамівець виступав на правах оренди за Чорноморець та програвав конкуренцію за місце в основному складі "біло-синіх". Тож тоді питання запрошення Георгія до збірної України навіть не підіймалося.

Нагадаємо, що матч Ліги націй Україна – Грузія відбудеться у п'ятницю, 11 жовтня. Гра розпочнеться о 21:45 за київським часом.

Теги по теме
футбол Сборная Украины
Источник материала
loader
loader