Нідерланди мають ще понад €6 мільярдів на військову допомогу Україні
Нідерланди мають ще понад €6 мільярдів на військову допомогу Україні

Нідерланди мають ще понад €6 мільярдів на військову допомогу Україні

Нідерланди зарезервували загалом €10,4 млрд для надання військової допомоги Україні, з них невитраченими залишаються понад €6 млрд.

Як повідомляє Укрінформ, про це міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс написав у соцмережі Х.

“Я бачу, що гуляють повідомлення про те, що допомога Україні буде скорочена на 1 мільярд євро. Це НЕ так. На жоден євро менше не піде в Україну. Загалом на військову підтримку було виділено 10,4 мільярда євро. З них майже 4 мільярди євро вже було доставлено, залишається ще понад 6 мільярдів євро”, - наголосив міністр.

Він зазначив, що прагне, щоб усе було доставлено якнайшвидше (саме тому деякі контракти укладаються, наприклад, у 2024 році, а не у 2025).

"Україна веде напружену боротьбу та не може чекати. Як Нідерланди, ми продовжуємо підтримувати Україну. Ми одна з країн, які надають відносно високий рівень підтримки”, - підкреслив Брекельманс.

За його словами, українці борються не лише за свою свободу та безпеку, а й за свободу Європи.

За даними Міноборони Нідерландів, на сьогодні загальний обсяг наданої Україні військової допомоги сягнув €3,76 млрд. У цю суму входить постачання винищувачів F-16 та спорядження для них, танків, артилерійських установок та броньованих автомобілів.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що Нідерланди виділять 400 млн євро спільну з Україною на розробку передових безпілотників.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader