Раніше судимий вінничанин підозрюється у грабежі на ₴860 тис
Раніше судимий вінничанин підозрюється у грабежі на ₴860 тис

Раніше судимий вінничанин підозрюється у грабежі на ₴860 тис

Раніше судимий вінничанин підозрюється у грабежі на ₴860 тис - Фото 1

”’За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру вінничанину у відкритому заволодінні чужим майном (грабежі), вчиненому повторно, у великих розмірах та в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 186 КК України).

Підозрюється, що 18-річний чоловік, маючи не зняту та не погашену судимість, маючи на меті ввести в оману вінничанина, повідомив йому завідомо недостовірну інформацію щодо продажу насіння соняшника. Покупець, не здогадуючись про дійсні шахрайські наміри підозрюваного, погодився на запропоновані ним умови.

Фігурант взяв на себе посередницькі послуги між продавцем і покупцем. Зустріч їм організував у Гнівані. Під час завантаження автівок 48 тоннами соняшника, отримавши від потерпілого 860 000 грн, почав тікати й зник у лісосмузі. Наздогнати його потерпілий та продавець не змогли.

Але спритний посередник був встановлений та затримані правоохоронцями у процесуальному порядку впродовж доби.

З викраденими грошовими коштами підозрюваний розпорядився на власний розсуд.

Наразі судом задоволено клопотання прокурора та до підозрюваного  застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають.

За вчинення інкримінованого злочину передбачено покарання від семи до десяти років позбавлення волі.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділенням відділення поліції №2 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Tweet
Источник материала
loader
loader