Керівника нацпарку на Буковині затримали на хабарі
Керівника нацпарку на Буковині затримали на хабарі

Керівника нацпарку на Буковині затримали на хабарі


Чиновник заробляв гроші на тому, що незаконно передавав в оренду землі природно-заповідного фонду.

У Чернівцькій області правоохоронці затримали директора національного природного парку Хотинський на хабарі у 65 тисяч доларів. Про це Офіс генпрокурора у п’ятницю, 11 жовтня.

Слідство встановило, що чиновник заробляв гроші на тому, що незаконно передавав в оренду землі природно-заповідного фонду. А свої протиправні дії він прикривав удаваними договорами про співпрацю, за укладення яких вимагав від підприємців хабарі.

“Правоохоронці затримали посадовця у робочому кабінеті після одержання 65000 доларів США. За ці кошти він надав підприємцю в оренду три земельні ділянки площею 0,48 га для облаштування бази відпочинку”, – йдеться у повідомленні. 

Директору повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч.4 ст.368 КК України). Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 2 млн гривень застави.

Раніше повідомлялося, що на Одещині викрито депутата Білгород-Дністровської райради, який вимагав з підприємця 20 тисяч доларів за сприяння у вирішенні “земельного питання”.



Теги по теме
Украина фото Коррупция взятка Буковина
Источник материала
loader