Спекуляція на українському горі: в МЗС відреагували на заяви прем’єра Грузії щодо передвиборчих банерів
Спекуляція на українському горі: в МЗС відреагували на заяви прем’єра Грузії щодо передвиборчих банерів

Спекуляція на українському горі: в МЗС відреагували на заяви прем’єра Грузії щодо передвиборчих банерів

Раніше прем'єр-міністр Іраклій Кобахідзе заявив, що в жителів Грузії не було інформації про те, що відбувається в Україні, а передвиборчі банери його партії «оголили» правду про це.

У Міністерстві закордонних справ України засудили чергові спроби керівництва Грузії втягнути Україну у внутрішньополітичні процеси напередодні парламентських виборів.

Про це йдеться в коментарі МЗС України щодо заяви премʼєр-міністра Грузії Іраклія Кобахідзе про те, що політична реклама з використанням зображень наслідків війни РФ проти України «оголила правду».

«Вважаємо ганебним використання партією “Грузинська мрія” зображень війни Росії проти України в своїй політичній рекламі. Нахабна спекуляція на українському горі оголила правду про владну партію Грузії, яка полягає у повній зневазі до українського народу та готовності заради політичних балів завдавати непоправної шкоди традиційно дружнім відносинам між українським і грузинським народами», — заявили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що викликають здивування наполегливі намагання чинної влади Грузії стерти з пам’яті грузинського народу численні злочини Росії, які вона вчинила і продовжує вчиняти на тимчасово окупованих територіях Грузії та України.

Крім того, за словами дипломатів, напередодні великого православного свята Мцхетоба-Светицховлоба, яке відзначатиметься в Грузії 14 жовтня, особливе обурення викликає зображення в політичній рекламі зруйнованих російськими воєнними злочинцями українських релігійних святинь.

«З прикрістю констатуємо, що мавпуючи підходи Росії до обмеження участі громадянського суспільства та правозахисних організацій в забезпеченні демократичного розвитку країни та підтриманні конкурентного виборчого середовища, грузинський уряд перетворився на ксерокс Кремля», — заявляють в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві зауважили, що відмова грузинської влади підтримувати міжнародні санкції проти РФ, відновлення прямого повітряного сполучення з Росією, скасування введеного на початку 2000-х років візового режиму й активізація двосторонньої торгівлі з РФ «повернули Грузію у формат економічної та політичної залежності від Москви».

Поява в грузинських містах приватних російських шкіл, які акредитовані на території РФ, не лише викликає сумніви в якості освіти, але й становить загрозу обробки грузинської молоді рашистською пропагандою.

В МЗС  додали, що «охочих оголювати правду закликаємо також пояснити власному народу, чому в зруйнованому російськими окупантами Херсоні, де навмисно були знищені об’єкти критичної інфраструктури, наразі перебоїв з постачанням світла та газу на порядок менше, ніж в мирному Тбілісі».

«Україна вкотре закликає уряд Грузії утримуватись від втягування нашої держави та громадян України у внутрішньополітичні процеси Грузії, а також від блазнювання на крові та стражданнях українського народу. Сподіваємось, що парламентські вибори в Грузії пройдуть у мирний та демократичний спосіб, а грузинський народ продовжить стратегічний курс на приєднання до ЄС та НАТО», — ідеться в заяві.

Раніше у Тбілісі з'явилися передвиборчі банери керівної партії «Грузинська мрія» із зображенням міст, будівель і храмів, знищених унаслідок вторгнення Росії в Україну, і написом «Ні війні!».

При цьому прем'єр-міністр Іраклій Кобахідзе заявив, що в жителів Грузії не було інформації про те, що відбувається в Україні, а передвиборчі банери його партії «оголили» правду про це.

Фото: Enrico Strocchi / Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
МИД Украины Грузия
Источник материала
loader