Сергію Гнезділову обрали запобіжний захід - 60 днів під вартою
Сергію Гнезділову обрали запобіжний захід - 60 днів під вартою

Сергію Гнезділову обрали запобіжний захід - 60 днів під вартою

Сам Гнезділов перед початком судового засідання заявив, що усвідомлював свої дії та повідомив, що не зможе продовжувати службу, поки не буде визначено її чітких термінів.

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід військовослужбовцю 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Сергію Гнезділову, який самовільно залишив свою частину та повідомив про це публічно. За рішенням суду його взято під варту строком на 60 діб. Сторона захисту військового буде подавати апеляцію.  Про це повідомляють Суспільне Новини із зали суду. 

Сам Сергій Гнезділов, як зазначають «Суспільне Новини», перед початком судового засідання заявив, що усвідомлював свої дії та повідомив, що не зможе продовжувати службу, поки не буде визначено її чітких термінів. 

«Захист держави — обов'язок кожного громадянина, але без чітких термінів служби це перетворюється на кріпосне право, коли є цивільне суспільство і є каста військових, які є військовими довічно»,  — сказав він. 

Гнезділов також відповів на питання чи готовий він до того, що його засудять. 

«А мене засудять. Чи я готовий? Мабуть, ніхто не готовий так довго "сидіти". Але мені не лишили іншого варіанту. Мені доведеться "сидіти"», — сказав військовослужбовець. 

Гнезділов також заявив, що оголосить голодування, якщо Міноборони не напрацює законопроєкт про демобілізацію. 

Підтримати військового до зали суду прийшли учасниці спільноти «Чіткі терміни служби», яка виступає за чіткі терміни служби у лавах ЗСУ. Суспільне цитує одну з учасниць цієї спільноти, яка зазначила, що вона не знає Сергія Гнезділова особисто, але для учасників об'єднання він — «герой». 

До підтримки Гнезділова також долучилися члени громадського об'єднання «Українські студенти за свободу». Вони прийшли підтримати військового, оскільки він був учасником їх організації, а під час служби приїжджав до них читати лекції. Крім цього, вони підписали заяву про взяття його на поруки.

Фото: Сергій Гнезділов у Печерському райсуді Києва під час обрання запобіжного заходу 11 жовтня 2024 року/Суспільне Новини

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader