У чому унікальність доларів з "зірочкою"
У чому унікальність доларів з "зірочкою"

У чому унікальність доларів з "зірочкою"

Долар з зірочкою: що це означає

Виробництво банкнот – це складний процес, який вимагає точності, висококваліфікованих і досвідчених майстрів, спеціального обладнання, сучасних технологій тощо, інформує Bureau of Engraving and Printing. Логічно, що може бути помилки, які призводять до заміни купюр.

Для позначення так званих замінних банкнот використовують різні символи в усьому світі. Проте один із найпопулярніших варіантів – це "зірочка". Якщо такий символ стоїть після серійного номера, то це свідчить про типографічну помилку. Фактично так позначають купюри, які замінили браковані екземпляри, пише US Currency Education Program.

Згідно з правилами, двох банкнот з ідентичним серійним номером не може бути. Саме тому під час друкування замінної купюри до серійного номера додають "зірочку".

Долар з зірочкою

Долар з "зірочкою" / Фото US Currency Education Program

Додамо, що Федеральний резерв системно оновлює дизайн та елементи захисту долара. Таким чином американський регулятор посилює захист від підробок, а також дбає про престиж долара на світовій арені. Нагадаємо, що долар США – це головна резервна валюта у світі. Її частка у резервах світових банків складає майже 60%.

Теги по теме
Деньги курс валют
Источник материала
loader