У Дніпрі відкрився Міжрегіональний спеццентр поліції з розшуку зниклих безвісти - НПУ
У Дніпрі відкрився Міжрегіональний спеццентр поліції з розшуку зниклих безвісти - НПУ

У Дніпрі відкрився Міжрегіональний спеццентр поліції з розшуку зниклих безвісти - НПУ

У Дніпрі відкрився Міжрегіональний спеціалізований центр поліції з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Про це повідомило Головне слідче управління Нацполіції України, передає Укрінформ.

«Відкрив центр перший заступник голови Національної поліції України – начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе. Він зазначив, що на базі центру поліції громадяни матимуть максимальний доступ до інформації з усіх питань, пов’язаних зі зникнення безвісти особи за особливих обставин», - йдеться у повідомленні.

За словами Цуцкірідзе, цей центр об’єднуватиме в собі роботу поліцейських із трьох регіонів – ГУНП в Донецькій, Луганській та Дніпропетровській областях.

«Для зручності наших громадян він функціонуватиме на єдиній локації в Дніпрі. В одному місці працюватимуть слідчі, працівники карного розшуку, криміналісти, вузькоспеціалізовані спеціалісти з розшуку безвісти зниклих осіб», - поінформував він.

У Дніпрі відкрився Міжрегіональний спеццентр поліції з розшуку зниклих безвісти - НПУ - Фото 1

Перший заступник голови Нацполіції України зазначив, що Центр має стати комунікаційним хабом для всіх органів, уповноважених на розшук та облік осіб, зниклих безвісти за особливих обставин: представників уповноваженого з питань зникнення безвісти осіб за особливих обставин, представників Сил безпеки та оборони, ТЦК, військових частин, а також громадських і міжнародних організацій та органів держвлади, що опікуються соціальними питаннями родин зниклих безвісти.

Цей центр обладнаний приладами швидкісного встановлення ДНК, тому родичі зниклих зможуть прямо на місці здавати свої біологічні зразки для подальшого порівняння та ідентифікації загиблих осіб.

«У центрі розшуку родинам безвісти зниклих надаватимуть всебічну підтримку та допомогу: тут можна подати клопотання щодо проведення слідчих дій, отримати роз’яснення щодо розслідування та розшуку зниклих безвісти, а також витяги з реєстрів», - заявили у НПУ.

У Дніпрі відкрився Міжрегіональний спеццентр поліції з розшуку зниклих безвісти - НПУ - Фото 2

Міжрегіональний спеццентр поліції з розшуку зниклих безвісти розташований за адресою: місто Дніпро, ж/м Тополя-3, бульвар Платонова, 19-а.

Також у цьому центрі працюють телефони гарячих ліній, за якими слідчі надаватимуть детальні консультації: (095) 735 56 52 - ГУНП в Донецькій області; (099) 774 52 23 - ГУНП в Луганській області; (068) 463 40 29 - ГУНП в Дніпропетровській області.

Як повідомлялося, заступниця керівника Офісу Президента Ірина Верещук провела зустріч із громадськими організаціями родин зниклих безвісти військовослужбовців, де було обговорено механізми їхнього пошуку.

Теги по теме
Днепр
Источник материала
loader