В Україні затримали проросійського блогера з TikTok
В Україні затримали проросійського блогера з TikTok

В Україні затримали проросійського блогера з TikTok

В Україні затримали проросійського блогера, який закликав до зміни державної влади та заперечував окупацію Криму. Йому загрожує до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє прокуратура в АР Крим та м.Севастополя, передає Укрінформ.

"Учора, 10 жовтня, прокуратурою АР Крим та міста Севастополя спільно з правоохоронцями автономії у м. Києві затримано громадянина України, який підтримує державу-агресора. Йому повідомлено про підозру в розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України) та запереченні тимчасової окупації частини території України (ч. 3 ст. 436-2 КК України) з використанням медіа", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 35-річний киянин, підтримуючи збройну агресію РФ проти України та маючи на меті схилити інших громадян до своєї проросійської позиції, створив та вів декілька акаунтів у соціальній мережі «TikTok».

Надалі, у 2023-2024 роках, підозрюваний неодноразово поширював через них відеоматеріали, у яких закликав до насильницької зміни чинної української влади, а саме Президента та представників Верховної Ради України. Окрім того, він заперечував тимчасову окупацію частини території України, у тому числі Кримського півострова.

За клопотанням прокуратури автономії підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Кримза оперативного супроводу Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Раніше Укрінформ повідомляв, що двом кримським журналістам з телеканалу "Міллет" загрожує до 10 років ув'язнення за посягання на територіальну цілісність України. Вони закликали до зміни меж території України та поширювали пропаганду ворога.

Теги по теме
война Оккупация Крыма
Источник материала
loader