Вересень був найкривавішим місяцем війни для Росії - NYT
Вересень був найкривавішим місяцем війни для Росії - NYT

Вересень був найкривавішим місяцем війни для Росії - NYT

Вересень став найкривавішим місяцем війни для російських військ в Україні, а наступ на сході призвів до того, що кількість загиблих і поранених з боку Росії перевищила 600 000 військовослужбовців з початку повномасштабної війни.

Про це The New York Times на умовах анонімності заявили американські офіційні особи, передає Укрінформ.

Американський посадовець не уточнив кількість російських втрат минулого місяця, але назвав його найдорожчим місяцем для росіян. Американські та британські військові аналітики оцінюють російські втрати в середньому в понад 1200 осіб на день, що трохи нагадує попередній найвищий показник щоденних втрат за весь час війни, встановлений у травні.

Американські чиновники пояснюють велику кількість російських втрат так званою війною на виснаження. Цей стиль ведення війни росіянами порівнюють з м'ясорубкою, коли «командири, схоже, готові відправити на смерть багато тисяч піхотинців».

За оцінками США, втрати Росії у війні на сьогодні становлять 615 000 осіб - 115 000 росіян загинули і 500 000 отримали поранення. Втрати України, за оцінкою американського чиновника - трохи більші ніж половина російських втрат, або понад 57 500 вбитих і 250 000 поранених.

Попри втрати Росія набирає від 25 000 до 30 000 нових солдатів щомісяця - приблизно стільки ж, скільки гине за місяць на полі бою, заявили американські офіційні особи.

Втрати змушують Росію відносно швидко відправляти новобранців в Україну, кажуть американські офіційні особи, а це означає, що ті, кого відправляють на фронт, часто погано підготовлені.

Як повідомляв Укрінформ, за оцінкою українського Генштабу, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 11 жовтня 2024 року становлять близько 666 тисяч 340 осіб.

Заступниця постійного представника України при ОБСЄ Наталія Костенко заявила, що кожні 2,5 захоплених квадратних метрів коштують окупантам життя одного солдата.

У травні британське міністерство оборони заявляло, що середньодобова кількість втрат серед особового складу російської армії була найбільшою від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Теги по теме
Украина
Источник материала
loader
loader