У Камеруні заборонили медіа обговорювати стан здоров'я 91-річного президента
У Камеруні заборонили медіа обговорювати стан здоров'я 91-річного президента

У Камеруні заборонили медіа обговорювати стан здоров'я 91-річного президента

Влада Камеруну на заході Африки заборонила будь-які обговорення стану здоров'я 91-річного президента Поля Бійя. Про це йдеться в листі, поширеному Міністерством внутрішніх справ країни. Це рішення було ухвалене після того, як тривала відсутність президента спричинила чутки про його хворобу.

Про це пише Reuters.

Цього тижня влада заявила, що Бійя перебуває з приватним візитом у Женеві та почувається добре, спростувавши чутки про його хворобу як «повну фантазію».

У листі до регіональних губернаторів, датованому 9 жовтня, міністр внутрішніх справ Поль Атанджі Нджі зазначив, що обговорення стану здоров'я президента — це питання національної безпеки. Будь-які дебати на цю тему у ЗМІ відтепер суворо заборонені, а порушників чекає відповідальність згідно із законом.

Міністр також наказав губернаторам створити спеціальні підрозділи для моніторингу приватних медіа та соціальних мереж. У країні, що є великим виробником какао та нафти, яку з моменту здобуття незалежності на початку 1960-х років очолювали лише два президенти, ймовірна зміна влади може призвести до політичної кризи.

Цей крок викликав критику як акт державної цензури.

«Президент обраний народом, і цілком природно, що громадяни турбуються про його стан», — зазначив журналіст Хисент Чіа з телеканалу Canal2 International.

Організації, що захищають свободу преси, такі як Комітет із захисту журналістів, висловили серйозне занепокоєння, назвавши спроби приховати таку важливу інформацію обурливими. Президент Камеруну не з'являвся на публіці з початку вересня, що лише посилило обговорення його стану здоров'я.

Источник материала
loader