ЗМІ: вибухонебезпечні пейджери для «Хезбалли» закупили іранці
ЗМІ: вибухонебезпечні пейджери для «Хезбалли» закупили іранці

ЗМІ: вибухонебезпечні пейджери для «Хезбалли» закупили іранці

Дивовижною деталлю секретної операції, завдяки якій було поранено тисячі ліванських терористів, поділився Масуд Асодалахі колишній заступник глави іранських сил Кудс – частин КВІР, що діють за межами Ірану, зокрема й у Лівані. Своє зізнання він зробив в ефірі іранського державного телебачення. Його інтерв'ю переклав опозиційний режиму телеканал Iran International, зазначають «Деталі».

Після того, як Ізраїль відстежив і знищив кількох командирів «Хезбалли» за допомогою мобільних телефонів, угруповання вирішило перейти на пейджери. У запасі мала тисячі таких пристроїв, але 3-4 тисяч штук не вистачало.

«Вони попросили іранську компанію розмістити замовлення. У Хізбаллі сказали, що не можуть закупити пейджери самі, це викличе підозри. Компанія розпочала переговори з тайванським брендом», - розповів Масуд Асодалахі.

Мається на увазі компанія Gold Apollo, продукцію якої імітували автори зухвалої операції. Але іранська компанія не виявила каверзи і замовила 5 тисяч штук.

- Їх передали іранській компанії, а та передала «Хезбаллі». Вони мали пройти перевірку безпеки, але ніхто не думав, що пейджери можуть стати бомбами. Їх надіслали без перевірок, — продовжив Асодалахі.

Результатом стала успішна атака 17 вересня, коли пристрої вибухнули в руках та на поясах у тисяч терористів. Наступного дня те саме сталося і з раціями. Хто купував їх для «Хезбалли», Асодалахі не сказав.

Источник материала
loader
loader