Тайвань заявив про наближення китайських авіаносців до острова
Тайвань заявив про наближення китайських авіаносців до острова

Тайвань заявив про наближення китайських авіаносців до острова

Тайвань повідомив у неділю, що китайська авіаносна група зайшла у води поблизу протоки Баші, яка і відокремлює Тайвань від Філіппін. Водночас китайські військові випустили пропагандистське відео, в якому заявили, що вони «готові до бою».

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Міністерство оборони Тайваню заявило, що китайська військово-морська група на чолі з авіаносцем «Ляонін» увійшла у води поблизу протоки Баші, яка з'єднує Південно-Китайське море з Тихим океаном і відокремлює Тайвань від Філіппін.

Збройні силиТайваню«уважно стежать» за розвитком подій і «проявляють належну пильність і реагування», додали в міністерстві, не уточнюючи подробиць.

Цього ж дня, в неділю, командування Східного фронту Народно-визвольної армії Китаю, яке відповідає за територію, що включає Тайвань, розмістило на своїх сторінках у соціальних мережах пропагандистське відео під назвою «Повна готовність і вичікування перед боєм». У ньому показані винищувачі і військові кораблі, мобільні ракетні установки, і десантні машини, а також невелика карта Тайваню, включена в один з китайських ієрогліфів, які формують назву відео.

Як зазначається, минулого тижня президент Тайваню Лай Чінте заявив, що КНР не має права представляти Тайвань, що викликало гнів Китаю.

Джерела в органах безпеки Тайваню заявили перед виступом Лая, що його промова може спровокувати нові китайські військові навчання, які востаннє проводилися країною в травні, що, за словами Пекіна, було «покаранням» за інавгураційну промову Лая того ж місяця.

Як повідомляв Укрінформ, Лай Чінте у промові з нагоди Національного свята – 113-ї річниці створення Республіки Китай, як офіційно називається Тайвань, заявив, що Китайська Народна Республіка не має права представляти Тайвань.

У неділюКитай заявив, що вивчає можливість запровадження нових торговельних обмежувальних заходів проти Тайваню.

Фото: Chinese Ministry of Defense

Теги по теме
Китай
Источник материала
loader
loader