На Закарпатті ліквідували канал переправлення ухилянтів за кордон
На Закарпатті ліквідували канал переправлення ухилянтів за кордон

На Закарпатті ліквідували канал переправлення ухилянтів за кордон

На Закарпатті ліквідували канал незаконного переправлення ухилянтів до Угорщини.
Про це у Телеграмі повідомляє Закарпатська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури ліквідовано черговий канал незаконного переправлення військовозобов’язаних на територію країн ЄС»,- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 11 жовтня на Ужгородщині правоохоронці затримали трьох осіб при намаганні переправити чоловіка до Угорщини за грошову винагороду. У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, затриманим найближчим часом буде повідомлено про підозру.

Серед фігурантів – двоє мешканців Чопа та іноземець. Саме один із місцевих мешканців займався організацією незаконного переправлення. Його спільники виступали провідниками та супроводжували «клієнта» на прикордонній території.

Вартість таких послуг з особи складала 6000 доларів США.

Викриття злочину проведено прокурорами спільно зі слідчими Ужгородського райуправління поліції та оперативниками Чопського прикордонного загону.

Як повідомлялося, миколаївські поліцейські ліквідували схему ухилення від мобілізації: керівник одного з РТЦК та СП Херсонщини і троє його спільників розробили план незаконного звільнення від служби для чоловіків призовного віку шляхом внесення недостовірних відомостей до військово-облікових документів.

Источник материала
loader
loader