Росія могла перебільшити кількість кораблів: розвідка Британії оцінила навчання флоту РФ «Океан-24»
Росія могла перебільшити кількість кораблів: розвідка Британії оцінила навчання флоту РФ «Океан-24»

Росія могла перебільшити кількість кораблів: розвідка Британії оцінила навчання флоту РФ «Океан-24»

Під час масштабних стратегічних навчань «Океан – 24», які провів військово-морський флот РФ, росіяни перебільшили кількість наявних кораблів, а самі навчання провели для демонстрації спроможності свого флоту на тлі війни.

Про це повідомило у соцмережі Х Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У розвідці зауважили, що ця подія відбулася після дворічної перерви в проведенні масштабних навчань зс РФ. До 2022 року Росіяпроводила щорічні навчання за участі всіх своїх збройних сил, але останні два були скасовані, майже напевно, через війну в Україні, йдеться в повідомленні.

«Навчання «Океан-24», швидше за все, були спробою продемонструвати масштаби і спроможність (флоту – ред.) попри війну», - вважають у розвідці.

Вони додають, що російські ЗМІ стверджували, що в навчаннях будуть задіяні понад 400 кораблів, 120 літаків, 7000 транспортних засобів і 90 000 військовослужбовців, які проводитимуть операції в Баренцевому, Балтійському, Середземному і Каспійському морях, а також в Тихому і Північному Льодовитому океанах.

«Навчання дійсно проводились у цих регіонах, але Росія майже напевно дуже перебільшила ці цифри, оскільки лише близько 300 кораблів були готові брати участь у навчаннях. У Чорному морі навчання «Океан - 24» не проводилися, що, ймовірно, пов'язано з українськими атаками в перші шість місяців 2024 року», - вважають у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, з 10 по 16 вересня 2024 року військово-морський флот Російської Федерації провів масштабні стратегічні навчання «Океан-24». До них долучились кораблі ВМС Китаю, до яких, за твердженнями Москви, залучили сили російського військового флоту від Середземного моря до Тихого океану.

Фото ілюстративне

Теги по теме
Россия Черное море
Источник материала
loader
loader