Boeing звільнить 17 000 співробітників, щоб зберегти конкурентоспроможність
Boeing звільнить 17 000 співробітників, щоб зберегти конкурентоспроможність

Boeing звільнить 17 000 співробітників, щоб зберегти конкурентоспроможність

Президент і СЕО компанії Boeing Келлі Ортберг оголосив про скорочення 10% від загальної кількості працівників, що становить приблизно 17 000 робочих місць. Про це пише Engadget.

Що сталося

Компанія-виробник пасажирських літаків Boeing скорочує 17 000 співробітників. Це рішення охоплює всі рівні компанії, разом з керівниками та менеджерами.

Келлі Ортберг, який очолив компанію у серпні 2024 року, пояснив, що такі зміни є необхідними для збереження конкурентоспроможності Boeing та забезпечення довгострокової стабільності.

Заява пролунала на тлі масштабного страйку машиністів, який почався у вересні та зупинив виробництво на більшості заводів Boeing, зокрема на тих, де виробляють популярний літак 737 Max. У страйку беруть участь близько 33 000 працівників, і це вже суттєво вплинуло на фінансові показники компанії, адже Boeing отримує значну частину прибутків лише після доставки літаків клієнтам.

Окрім звільнень, Boeing також вирішив відкласти розробку своїх нових літаків 777X до 2026 року через технічні проблеми та зупинку виробництва. Спочатку планувалося, що ці широкофюзеляжні літаки будуть готові до постачання у 2025 році.

Чому це цікаво

Компанія також стикнулася з низкою інших викликів у 2024 році. Зокрема, після інциденту з літаком 737 Max 9 Alaska Airlines, який втратив заглушку дверей під час польоту, Boeing змушений був посадити кілька літаків для перевірки. Хоча ніхто не постраждав, ця проблема спричинила чергові збитки для компанії, яка й без того зазнала ударів після двох смертельних авіакатастроф 2018 та 2019 років, через які Boeing визнав себе винним у змові з метою обману уряду США.

Також компанія зіткнулася з проблемами у космічному сегменті. Її корабель Starliner, який мав повернути екіпаж з Міжнародної космічної станції, затримав повернення через технічні несправності. Зрештою, екіпаж повернеться на Землю на капсулі SpaceX Dragon у лютому наступного року.

Источник материала
loader