Двоє жителів Черкас ошукали десятки людей в інтернеті майже на пів мільйона
Двоє жителів Черкас ошукали десятки людей в інтернеті майже на пів мільйона

Двоє жителів Черкас ошукали десятки людей в інтернеті майже на пів мільйона

Двоє жителів Черкас ошукали десятки людей в інтернеті майже на пів мільйона - Фото 1

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом жителям міста Черкаси за фактом шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб  (ч. 2 ст. 190 КК України).

Слідством установлено, що 21-річний та 22-річний чоловіки розмістили в на вебсайтах «Avtozapchasti.com.ua» та «zapchast.com.ua» неправдиві оголошення про продаж запчастин до автомобілів, завідомо не маючи наміру здійснювати їх продаж.

У подальшому після досягнення домовленості із потерпілими про придбання автомобільних запчастин зловмисники через додаток «Viber» надавали розрахунковий рахунок АТ КБ «ПриватБанк» для перерахування коштів за необхідний товар. Після надходження коштів чоловіки розпоряджалися ними на власний розсуд, а товар не поставляли.

Загалом підозрювані ошукали 24 особи на суму майже 444 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється  СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу працівників кіберполіції.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 190 КК України передбачає покарання у виді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Tweet
Источник материала
loader
loader