Які країни Путін хоче зробити своїми заручниками та як вони реагують на це
Які країни Путін хоче зробити своїми заручниками та як вони реагують на це

Які країни Путін хоче зробити своїми заручниками та як вони реагують на це

Про це в етері 24 Каналу розповів голова аналітично-адвокаційної агенції "Центр спільних дій" Олег Рибачук, зазначивши, що елітам в цих країнах не подобається це, адже вони не бачать геополітичної вигоди для себе від союзу з Росією, лише певною мірою економічну.

Росія лише створює зайві проблеми своїм партнерам

Експерт наголосив, що Росія стала тим союзником, який додає турбот, а не розв'язує проблеми тієї країни, з якою в неї партнерські відносини. До того ж нині спостерігається значний розкол в самому іранському суспільстві.

Згадаймо хвилю протестів проти радикалізації внутрішнього стану в Ірані, коли дівчата виходили на протести, а режим Ірану дуже нещадно з ними поводився. Іран колись був європейською країною, яка процвітала, доки туди не прийшли фундаменталісти, але багато експертів говорять про те, що внутрішній режим відчуває кризу. Там є свої виклики,
– зауважив Рибачук.

Іранські еліти прагнуть до взаємодії з ЄС

Зі слів голови аналітично-адвокаційної агенції, дуже важко пояснити країні, яка будується на основі шаріату та мусульманських законів, що Росія, яка є православною та має проблеми з мусульманами у власній країні, може бути союзником.

Іранські еліти намагаються вибудувати стосунки з Європейським Союзом. А окремі країни ЄС працюють з Іраном, Індією та Китаєм, аби надати їм більшу мотивацію перейти в табір успішних і демократичних, а не до Росії, яка порушила всі норми міжнародного законодавства, яка котиться до воєнного та економічного краху,
– озвучив Рибачук.

Теги по теме
Владимир Путин Китай Иран КНДР
Источник материала
loader
loader