Кількість спроб незаконного перетину кордону зменшилась на 20% - ДПСУ
Кількість спроб незаконного перетину кордону зменшилась на 20% - ДПСУ

Кількість спроб незаконного перетину кордону зменшилась на 20% - ДПСУ

Порівняно з піковим періодом влітку кількість охочих нелегально перетнути державний кордон зменшилася на 20%.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у телеефірі, передає Укрінформ.

Демченко сказав, що кількість охочих незаконно перетнути кордон впала на 20% порівняно з літом, і спрогнозував, що вона й надалі зменшуватиметься через складні погодні умови.

«Протягом останніх кількох місяців динаміка спроб незаконного перетину кордонів йде до зниження. Якщо порівняти піковий місяць липень і станом на зараз, то це зменшення на 20% кількості осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон. Ми прогнозуємо, що й надалі кількість таких охочих меншатиме через погодні умови, які стануть перепоною на їхньому шляху», - зазначив Демченко.

Також, за його словами, через ретельні перевірки прикордонниками дещо знизилася й кількість тих, хто намагається перетнути кордон з підробними документами.

«На шляхах, де можна легально перетинати кордон, також є такі випадки, коли громадяни намагаються використати підробні документи або сфальшувати умови, які дозволяють перетнути кордон відповідно до правил. Але наші експерти ретельно перевіряють документи – особливо у категорії чоловіків 18-60, бо саме їм під час дії воєнного стану обмежено можливість залишати Україну, окрім тих, хто відповідає умовам перетинукордону і має відповідні документи. Останнім часом кількість охочих перетнути кордон з підробними документами дещо знизилася порівняно з минулим роком», - розповів речник ДПСУ.

Як повідомляв Укрінформ, уже понад 40 українців втратили своє життя, намагаючись незаконно перетнути кордон, здебільшого на річках та в горах.

Фото: ДПСУ

Источник материала
loader
loader