Mini привезла до Парижа топові електрокари
Mini привезла до Парижа топові електрокари

Mini привезла до Парижа топові електрокари

На міжнародному автошоу, що відкрилося у французькій столиці, компанія Mini презентувала дві електричні новинки – хетчбек John Cooper Works Electric і компактний кросовер John Cooper Works Aceman. Це найпотужніші та найдинамічніші модифікації в сімействі електрокарів британського бренду.

Спортивні версії оснащені електричним двигуном потужністю 190 кВт/258 к.с. і крутний момент 350 Нм. З його допомогою 3-дверний хетчбек розганяється від 0 до 100 км/год за 5,9 секунди, а його “родичі” JСW Aceman потрібно на аналогічний спринт 6,4 секунди. Обидві новинки здатні розвивати до 200 км/год. Високовольтна батарея місткістю 54,2 кВт-год ​​забезпечує хетчбеку запас ходу 371 км за циклом WLTP, а кросовер здатний подолати до 355 км. Для активного прискорення або виконання динамічних маневрів передбачено режим boost, який активується клавішею на спортивному кермі та дозволяє отримати короткочасне збільшення потужності у 20 кВт (27 к.с.).

Mini привезла до Парижа топові електрокари - Фото 1

Обидві новинки отримали власні спортивні налаштування підвіски, високошвидкісні шини, ефективнішу гальмівну систему з червоними супортами та білими логотипами JCW. У дизайні використовуються білий, чорний та червоний кольори логотипа John Cooper Works, який використовується для елементів декору, в оформленні стильних легкосплавних дисків та в салоні новинок. Спорткари отримали фірмову світлодіодну світлотехніку JCW, чорні бічні спідниці, передній та задній спойлери, а також чорні глянсові панелі на передній частині кузова. Ззаду доповнюють зовнішній вигляд червоні вертикальні рефлектори та дифузор.

Mini привезла до Парижа топові електрокари - Фото 2

Покупцям буде запропоновано вибір між червоним дахом Chili Red або фірмовим чорно-червоним градієнтом JCW. Оптимізовані з погляду аеродинаміки диски спеціально розроблені для електричних варіантів у 18-дюймовому (JCW Electric) та 19-дюймовому варіантах (JCW Aceman).

Mini привезла до Парижа топові електрокари - Фото 3

У дизайні інтер’єру використовується колірна гама, характерна для JCW. Чорно-червоний візерунок прикрашає трикотажне оздоблення панелі приладів. Коли освітлення увімкнено, світлова графіка висвітлює панорамний дах. Сидіння водія та переднього пасажира JCW оббиті чорною синтетичною шкірою з різнобарвною трикотажною тканиною та червоним рядком.

Mini привезла до Парижа топові електрокари - Фото 4

Розташований по центру OLED-дисплей високої роздільної здатності діаметром 240 мм відображає всю необхідну інформацію. Водій та передній пасажир можуть отримати доступ до кондиціонування повітря, мультимедіа, телефону та навігації. Нові режими Experience Mode дозволяють налаштовувати атмосферу в салоні.

Mini привезла до Парижа топові електрокари - Фото 5

Численні системи ADAS Driving Assistant Plus допомагають водієві, а опційний пакет Navigation забезпечує підтримку з 3D-візуалізацією та доповненою реальністю, відображає поточну дорожню ситуацію, надає інформацію про варіанти паркування, включаючи варіанти цифрової оплати та багато іншого. Parking Assistant Professional використовує 12 ультразвукових датчиків та 4 камери кругового огляду для пошуку відповідних паркувальних місць та автоматичного паркування.

Теги по теме
электромобили
Источник материала
loader