Не Донбас: росіяни почали наступальні дії на новому напрямку
Не Донбас: росіяни почали наступальні дії на новому напрямку

Не Донбас: росіяни почали наступальні дії на новому напрямку

Окупанти не зупиняють просування в районі Часового Яру та Вугледара, і на тлі успіхів розпочали наступальні дії на новій ділянці фронту. У розмові з 24 Каналом Михайло Самусь, заступник директора Центру дослідження армії, пояснив, чи вистачить росіянам сил для повноцінної наступальної кампанії.

Де наступають росіяни і чи зможуть розвинути нову операцію

На Бердянському напрямку російська армія почала рух вперед. Як повідомив відомий телеграм-канал "Николаевский Ванёк", не без успіхів, але росіяни закріпилися у посадках в районі Левадного й готуються до подальших дій.

Формально на південному напрямку у них немає сил, які б дозволяли говорити про якусь наступальну операцію. Завдяки певним діям вони змогли просунутися у сірій зоні, але не думаю, що вони зможуть розвинути там таку ж операцію, як на Донбасі,
– наголосив Михайло Самусь.

Однак якщо в Кремль надходитимуть доповіді про "великі успіхи" на Запорізькому напрямку, вище російське керівництво може поставити завдання розширювати операцію там.

"Думаю, що успіхів у них не буде. Бо насправді немає там корпусу з 30 тисяч військовослужбовців, що могли б створити тиск на українську сторону", – переконаний Самусь.

Де на півдні у росіян були успіхи: перегляньте на карті

Активні на всіх ділянках

Все ж найбільше уваги росіяни зосереджують на Донецькій області. Хоч успіхів намагаються також досягати на Харківщині.

Так само багато ресурсів вони тримають і на Вовчанському напрямку, не припиняючи спроб проломити там український фронт. Хоч після втрати Агрегатного заводу це не надто ймовірно. Так само намагаються прориватися до річки Оскіл на Куп'янському напрямку,
– зазначив Самусь.

На жаль, окупанти також атакують на Покровському напрямку і намагаються просунутися до Торецька й Часового Яру. Складна ситуація і ділянках в районі Вугледару та Курахового.

Що відбувається на фронті: дивіться на карті

До слова, за даними Генштабу, найбільше атак росіяни зараз проводять на Курахівському напрямку. За минулу добу українські військові відбили 39 ворожих атак.

Теги по теме
Донецкая область
Источник материала
loader