Школам напередодні зими не вистачає 3 300 потужних генераторів, – очільник МОН
Школам напередодні зими не вистачає 3 300 потужних генераторів, – очільник МОН

Школам напередодні зими не вистачає 3 300 потужних генераторів, – очільник МОН

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив, що школам напередодні зими не вистачає 3 300 потужних генераторів, щоб забезпечувати повноцінний освітній процес в умовах відключень світла. Про це він сказав під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді.

Як школи готують до зими

Посадовець каже, що МОН дуже уважно зараз ставиться до підготовки до зими. Однак є досить значна потреба в генераторах.

Генератори мають фактично всі школи, але їх потужність не завжди дозволяє забезпечити освітній процес, роботу системи опалення, роботу харчоблоку. Тому 3 300 генераторів – це та потреба, з якою ми працюємо сьогодні,
– заявив Лісовий.

І додав, що обладнання шкіл такими генераторами – це відповідальність ОВА. Однак не всі обласні військові адміністрації мають на це ресурс.

Тому визначаємо ті регіони, які не мають можливості закрити цю потребу, і спрямовуємо туди донорські організації,
– зауважив посадовець.

100 генераторів для вишів пообіцяла надати Асоціація європейських університетів. "І ці генератори вже відвантажують для університетів", уточнив очільник МОН.

Але в пріоритеті – школи, тому що при відключенні електроенергії ми в онлайн дітей не переведемо, школа буде єдиним осередком, де можна буде здобувати освіту, і це на прифронтових регіонах ще й в укритті,
– заявив міністр.

Теперішня ситуація в Україні змушує шукати альтернативні способи навчання. Такі як дистанційна ліцензована школа "Оптіма", яка забезпечує якісний і безперервний навчальний процес навіть при форс-мажорних обставинах.

Що раніше казали у Міносвіти

  • Раніше заступник Оксен Лісового – Андрій Сташків – розповідав, що в Україні зараз напрацьовують механізми, аби школи змогли працювати, якщо будуть відключення світла.
  • Також у МОН порадили школам зміщувати розклад уроків, щоб підлаштуватися під світловий день. Головне – дотримання температурного режиму у школі.
  • Сташків зауважив: якщо ситуація критична, то школа може тимчасово повернутися до дистанційного навчання.
Теги по теме
Школа
Источник материала
loader