У Шрі-Ланці троє загиблих через повені
У Шрі-Ланці троє загиблих через повені

У Шрі-Ланці троє загиблих через повені

У Шрі-Ланці, зокрема в столиці Коломбо, сильні дощі призвели до масштабних повеней, що стали причиною закриття шкіл і евакуації тисяч людей. За попередніми даними, внаслідок стихійного лиха загинули щонайменше троє осіб.

Сильні зливи на вихідних завдали шкоди багатьом частинам країни, затопивши будинки, поля та дороги. За даними Центру боротьби зі стихійними лихами країни, троє людей потонули, а близько 134 000 людей постраждали від повені.

Центр повідомив, що дощі та повені пошкодили 240 будинків, і майже 7 000 людей було евакуйовано. Влада відключила електрику в деяких районах як запобіжний захід.

Військово-морські сили та війська були розгорнуті для порятунку жертв та надання продовольства та інших предметів першої необхідності.

Місцеві телеканали показували затоплені міста у передмісті Коломбо. У деяких районах вода досягла дахів будинків та магазинів.

Шрі-Ланка з травня бореться із суворими погодними умовами, в основному спричиненими сильними мусонними дощами. У червні через повені та зсуви загинуло 16 людей.

Источник материала
loader