На столичному марафоні Незламності зібрали ₴10 млн на благодійність
На столичному марафоні Незламності зібрали ₴10 млн на благодійність

На столичному марафоні Незламності зібрали ₴10 млн на благодійність

12 та 13 жовтня в Києві відбувся марафон Незламності – 2024, який об’єднав 10 200 учасників. З них 9600 бігунів впродовж двох днів бігли у столиці. Це військові, ветерани, які проходять реабілітацію, діти, бігуни аматори та професіонали.

Про це стало відомо з повідомлення “Вечірнього Києва”.

Київський марафон Незламності об’єднав 10 200 учасників, з них 9600 бігунів впродовж двох днів бігли у Києві. Це військові, ветерани, які проходять реабілітацію, діти, бігуни аматори та професіонали.

Фото 1 из 9.
На столичному марафоні Незламності зібрали ₴10 млн на благодійність - Фото 1
Фото 2 из 9.
На столичному марафоні Незламності зібрали ₴10 млн на благодійність - Фото 2
Фото 3 из 9.
Фото 4 из 9.
Фото 5 из 9.
На столичному марафоні Незламності зібрали ₴10 млн на благодійність - Фото 3
Фото 6 из 9.
Фото 7 из 9.
На столичному марафоні Незламності зібрали ₴10 млн на благодійність - Фото 4
Фото 8 из 9.
Фото 9 из 9.

Run Ukraine вже в 14-те провела Київський марафон, — розповіла партнера Run Ukraine Вікторія Веремієнко, — Цей забіг — благодійний, разом з учасниками, генеральним партнером ПриватБанк та усіма партнерами ми зібрали 10 мільйонів гривень, більшість з цієї суми піде на підтримку Сил оборони. Вперше з початку повномасштабного вторгнення бігова подія вийшла на вулиці Києва з колом в 21 км — ми вдячні місту та військовій адміністрації, з якими багато місяців працювали над цим. Спорт — мотивує, впродовж 2 днів в події взяло участь близько 1000 військових та військових ветеранів».

З зібраних коштів 1 560 000 гривень буде спрямовано на напрям «Оборона» через державну фандрейзингову платформу UNITED24. А всі внески учасників дистанції 1.6 км — 193 000 гривень буде перераховано до центру Superhumans, це додатково до 1 млн, який було зібрано в рамках Бігозбору. По одному мільйону гривень для Третьої штурмової, 24-ї ОМБр імені короля Данила та Національної гвардії України, центру NextStep. Компанія Run Ukraine спеціально зробила кілька благодійних цілей, адже потреб дуже багато, а завдяки Бігозбору, їх вдалось реалізувати.

Перед стартом головної дистанції — марафону, пролунав символічний стартовий відлік і постріл, щоб вшанувати всіх тих, хто віддав своє життя і вже ніколи не вийде на старт. Вони завжди у першій лінії.

Також символічну дистанцію довжиною в 100 метрів подолали військові, які проходять реабілітацію у центрах NextStep та Protez foundation. Разом з напарником 42 кілометри на візку подолав військовий Дмитро Красновський. Дмитро отримав тяжкі поранення і як наслідок високі ампутації, захищаючи нас на Куп’янському напрямку.

Рятувальний Андрій Гречаний присвятив свій марафон колезі Миколі Нечипоренко, який загинув внаслідок російської агресії.

Популярні новини зараз
У столиці чоловік скоїв "викрадення місяця", привласнивши фісташки загальною сумою понад ₴3 тис. У Києві судитимуть чоловіка, який пограбував мінімаркет на понад 9 тисяч гривень У КМДА вирішили звільнити директора КП, що організовує ярмарки, який "не знає, куди діваються зароблені кошти" На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ
Показати ще

До Київського марафону долучилися бігуни з 35-ти країн світу, які бігли тут у Києві. Київський марафон бігли навіть в Антарктиді. Іванка Котурбаш, яка працює на станції «Академік Вернадський», пробігла свою дистанцію онлайн. Переможцем головного марафону країни вдруге поспіль став Микола Давиденко, а серед жінок найшвидшою стала Марія Радко, яка цього року також виграла Каунський марафон. Останньою фінішеркою Київського марафону Незламності 2024, стала Емілія Меренмєс з Фінляндії. Вона перетнула фінішну лінію зі словами: «я біжу за Україну».

Источник материала
loader
loader