Ізраїль слухатиме США, але ухвалюватиме власні рішення щодо Ірану – Нетаньягу
Ізраїль слухатиме США, але ухвалюватиме власні рішення щодо Ірану – Нетаньягу

Ізраїль слухатиме США, але ухвалюватиме власні рішення щодо Ірану – Нетаньягу

Ізраїль заявив, що прислухається до Сполучених Штатів Америки, але вирішуватиме свої дії відповідно до власних національних інтересів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву офісу прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу.

Так офіс прем’єр-міністра Ізраїлю відреагував на статтю Washington Post, у якій йдеться про те, що Нетаньягу сказав адміністрації президента Джо Байдена, що Ізраїль завдасть ударів по іранських військових, а не ядерних чи нафтових цілях.

Раніше Байден заявив, що не підтримає атаку на ядерні об’єкти Ірану, а нафтові ринки завмерли у напруженні через можливість ізраїльського удару по іранських нафтових родовищах. Удар Ізраїлю по іранських нафтових об'єктах міг призвести до різкого зростання цін на енергоносії, а атака на ядерні об'єкти країни спровокувала подальшу ескалацію і пряме залучення США в конфлікт, зазначали аналітики.

Варто зазначити, що перша за кілька тижнів телефонна розмова між Байденом та Нетаньягу відбулася минулого тижня.

Як повідомлялося, 1 жовтня Ізраїль офіційно оголосив про початок наземної операції в Лівані, зосереджуючись на південних районах, де розташовані військові об'єкти «Хезболли».

До слова, Сполучені Штати та арабські країни розпочали таємні переговори з Іраном про всеосяжне припинення вогню на всіх фронтах у регіоні Близького Сходу.

Источник материала
loader