Омбудсмен відреагував на побиття студента у гуртожитку на Хмельниччині
Омбудсмен відреагував на побиття студента у гуртожитку на Хмельниччині

Омбудсмен відреагував на побиття студента у гуртожитку на Хмельниччині


Учень професійного училища потрапив до реанімації після побиття. Йому довелось видалити селезінку.

Омбудсмен Дмитро Лубінець , що звернувся до держорганів для з’ясування обставин та притягнення винних до відповідальності у справі побиття 15-річного студента у гуртожитку.

Йдеться про інцидент у Хмельницькій області, де учень професійного училища потрапив до реанімації після побиття його іншим студентом.

“Як тільки ця інформація розпочала ширитися соціальними мережами, моя Представниця у Хмельницькій області Оксана Кізаєва негайно вирушила на місце події. Вона поспілкувалася з директором училища, який повідомив, що навчальний заклад не має власного гуртожитку, тому на підставі договірних відносин користується приміщенням іншого гуртожитку, де й трапився інцидент. Відтак саме працівники училища були зобовʼязані нести відповідальність за дотриманням норм, правил проживання та дисципліну в гуртожитку”, – зазначив Лубінець.

За його словами, відомо, що чергування працівників у гуртожитку здійснюється відповідно до графіка з 18.00 до 22.00.

“Побиття одним учнем іншого сталось близько 23.00. А про подію працівників училища повідомив інший учень. Після чого ті прибули на місце разом зі швидкою і поліцією”, – заявив омбудсмен.

Постраждалий хлопець наразі перебуває у лікарні, де йому було видалено селезінку.

Лубінець повідомив, що задля зʼясування обставин справи та її кваліфікації він скерував запити до Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області.

Омбудсмен також додав, що звернувся до МОН “щодо проведення службового розслідування стосовно халатності працівників училища, якими не було забезпечено належного рівня безпеки учня”. І що скерував запит і до Національної соціальної сервісної служби України з проханням вжити невідкладних заходів реагування.

Нагадаємо, виховательці одного із навчально-реабілітаційних центрів Львівської області повідомлено про підозру за побої учениці.



Теги по теме
избиение
Источник материала
loader
loader