П'ять помилок, які приваблюють змій у ваш двір
П'ять помилок, які приваблюють змій у ваш двір

П'ять помилок, які приваблюють змій у ваш двір

Як пише Real Simple, зокрема, такими любителями проводити час біля людських помешкань є змії. Які помилки в оформленні ділянки можуть привабити цих непроханих гостей, розповідаємо далі.

Зависока трава

Висока трава забезпечує зміям гарне укриття від хижаків та дозволяє їм підкрадатися до жертв. Обов’язково підстригайте свій газон, щоб він завжди залишався доволі коротким. Таким чином змії будуть менш схильні там ховатись.

Купи сміття

Трава – не єдине місце, де можуть ховатися змії. У вашому подвір’ї можуть бути й інші місця, де легко сховатися зміям, тому варто підтримувати його в чистоті, прибирати територію та видаляти ці потенційні сховки. Зокрема, йдеться про складені дрова, розсипане сміттям або будь-що, що валяється навколо та може забезпечити потенційний притулок для змій.

Нашестя гризунів або шкідників

Нашестя гризунів і шкідників також є привабливими для змій, а це означає, що важливо зробити необхідні кроки, щоб позбутися мишей, білок або інших дрібних тваринок, на яких можуть полювати змії.

Корм для тварин

Їжа для домашніх тварин може привабити більше гризунів на ваше подвір’я, а це своєю чергою може залучити більше змій. Рекомендується годувати домашніх тварин у приміщенні, якщо це можливо, або відразу прибирати залишки їжі на вулиці.

Занадто мокрий газон

Полив газону є ключовим фактором, який гарантує його ріст, але надмірна кількість води не тільки спричинить проблеми з травою, але й може привабити небажаних шкідників, які можуть стати здобиччю змій. Зведіть полив до мінімуму, щоб не з’явилося більше черв’яків та змій разом з ними.

Источник материала
loader
loader