ПрАТ «Рівнеазот» відновив виробництво мінеральних добрив
ПрАТ «Рівнеазот» відновив виробництво мінеральних добрив

ПрАТ «Рівнеазот» відновив виробництво мінеральних добрив

ПрАТ «Рівнеазот», що входить до азотного бізнесу Group DF, відновив роботу та вийшов на 100% потужність базових цехів з виробництва мінеральних добрив. Наразі запущено цех аміаку (А-2), цех неконцентрованої азотної кислоти та цех з виробництва аміачної селітри. 

Потужність завантаженої лінії аміаку – 650 тонн аміаку/добу, неконцентрованої азотної кислоти – 1000 тонн азотної кислоти/добу. Цех аміачної селітри буде працювати на максимальній потужності лінії аміаку, тобто мінімум 40 тис. тонн селітри на місяць.

«Вимушена зупинка базових цехів місяць тому була пов’язана з ушкодженнями під час обстрілу енергетичної інфраструктури області. Під час зупинки заводу ми провели ТО та реконструкцію низки виробничих систем, у тому числі системи енергозабезпечення на підприємстві. Це дозволить знизити виробничі ризики та забезпечити стійку роботу базових цехів підприємства під час високого сезону. Ми успішно завершили пускові роботи ключових агрегатів і запустили завод на повну потужність, щоб задовольняти зростаючий сезонний попит аграріїв на мінеральні добрива», – коментує Михайло ЗАБЛУДА, Голова Правління ПрАТ «Рівнеазот».

За його словами, на даний час завод працює повністю на забезпечення добривами  внутрішнього ринку України. Продукція відвантажується замовникам по всій країні чітко у відповідності з контрактами.

Раніше прес-служба Group DF повідомляла, що у 2024 році капітальні інвестиції Group DF в азотний бізнес OSTCHEM становитимуть близько 86 млн євро. Мета інвестицій у CAPEX – оптимізація витратних коефіцієнтів, скорочення втрат різних видів енергії та відповідно покращення показників собівартості готової продукції.

Раніше повідомлялося, що OSTCHEM запустив на базі “Рівнеазот” виробництво КАС, потужністю 300 тис. тонн на рік. Проект орієнтований насамперед на фермерів західних регіонів України.


Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader