Представники ЗСУ взяли участь у конференції IT Arena 2024, де були представлені інновації цифрового світу
Представники ЗСУ взяли участь у конференції IT Arena 2024, де були представлені інновації цифрового світу

Представники ЗСУ взяли участь у конференції IT Arena 2024, де були представлені інновації цифрового світу

Представники ЗСУ ознайомились з новітніми тенденціями у сфері цифрових технологій у рамках конференції IT Arena 2024, де обговорювались проблеми штучного інтелекту, кібербезпеки, оборонних технологій та ін.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Збройні Сили України, які постійно шукають нові технологічні рішення для отримання переваги над російським агресором, взяли активну участь в 16-й техконференції IT Arena 2024. Фахівці військових профільних структур ознайомилися з останніми тенденціями у сфері IT, відвідали виступи експертів у цій галузі і поділилися своїм досвідом у тематичних робочих групах», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, IT Arena – одна з найбільших технологічних конференцій Східної Європи, яка об’єднує програмістів, дизайнерів, бізнес-аналітиків, підприємців, експертів для обміну досвідом та обговорення нових ІТ-трендів. Цього року подія зібрала близько 5 000 представників галузі ІТ-технологій із понад 20 країн. Охоплено широкий спектр тем – від штучного інтелекту до кібербезпеки. Окремий акцент було зроблено на оборонних технологіях.

Також військовослужбовці зустрілися з представниками об’єднання Технологічні Сили України та обговорили напрямки покращення співпраці з питань розробки та впровадження роботизованих систем і програмних продуктів. Налагодження дієвої взаємодії з приватним сектором сприяє розробці нових зразків озброєння та оперативній модернізації вже існуючих.

Як зазначив заступник Головнокомандувача Збройних Сил України полковник Андрій Лебеденко, кращі розробки та новаторські ідеї, які можна використати для протистояння російському агресору, необхідно невідкладно інтегрувати в українське військо.

«Збройні Сили України відкриті для взаємовигідної співпраці у напрямку практичного впровадження нових рішень в процеси військового управління, збору та аналізу розвідувальних даних, планування вогневого ураження. Наша мета – не лише максимально ефективно вести бойові дії та знищувати ворога, а й зберегти життя українських воїнів», - наголосив Лебеденко.

У пресслужбі також зауважили, що участь представників ЗСУ у заходах на кшталт IT Arena допомагає технологічно посилити українське військо, адже чимало інновацій, представлених на конференції, можуть бути використані в оборонній сфері.

Як повідомлялось, IT Arena – це технологічна конференція, яка щороку об’єднує понад 5 000 підприємців, інноваторів та мислителів у Львові на три дні дискусій, бізнес-нетворкінгу та натхнення. Перша IT Arena відбулась понад 10 років тому і з того часу подія незмінно визначає вектор розвитку ІТ-галузі в Україні. Щороку найбільша англомовна техконференція збирає у Львові палких прихильників технологічних інновацій з усього світу.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Львов
Источник материала
loader
loader