Генпрокурор України закликає Бразилію заарештувати Путіна на саміті G20
Генпрокурор України закликає Бразилію заарештувати Путіна на саміті G20

Генпрокурор України закликає Бразилію заарештувати Путіна на саміті G20

Українська влада висловила заклик до уряду Бразилії заарештувати президента Росії Володимира Путіна, якщо він вирішить відвідати саміт G20, запланований на наступний місяць. Цю інформацію повідомляє міжнародне агентство новин Reuters.

Генпрокурор України заявив, що «отримав розвіддані», які вказують на те, що Володимир Путін може відвідати саміт G20 у Бразилії наступного місяця, і закликав владу країни виконати ордер на арешт президента Росії, якщо він там з’явиться (Бразилія визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду в Гаазі, який видав ордер на арешт Путіна).

«У зв’язку з інформацією про те, що Путін може відвідати саміт G20 у Бразилії, я хотів би повторити, що бразильська влада як держава-учасниця Римського статуту зобов’язана заарештувати його, якщо він наважиться приїхати. Я щиро сподіваюся, що Бразилія заарештує його, підтвердивши свій статус демократичної і правової держави», – сказав Костін.

У Кремлі нещодавно заявили, що розглядають питання участі Путіна в заході.

Дмитро Пєсков відповів сьогодні на запитання про поїздку президента РФ до Бразилії так: «коли буде ухвалено рішення, ми вам повідомимо».

Бразилія надіслала Путіну запрошення на зустріч лідерів країн G20 у Ріо-де-Жанейро 18-19 листопада.

Нагадаємо, раніше українське МЗС висловило претензії Монголії, яка не заарештувала президента РФ, хоча є державою-учасницею Римського статуту.

Теги по теме
Владимир Путин арест Бразилия
Источник материала
loader
loader