Стало відомо, де найбільший попит на електромобілі та що купують
Стало відомо, де найбільший попит на електромобілі та що купують

Стало відомо, де найбільший попит на електромобілі та що купують

За даними Асоціації «Укравтопром», у вересні українські споживачі придбали майже 4,3 тисячі електромобілів (BEV).

Найбільшу активність з реєстрацій цих авто продемонстрували у Львівській області – 605 од. (91% вживані). Другу сходинку посіла столиця, де придбали 584 електрокарів (61% вживані). Третім була Київська область, де зареєстрували 333 BEV (65% вживані). Досить багато поціновувачів «електричок» є у Дніпровській області, жителі якої придбали 303 автівки на електротязі (70% вживані). До «п’ятірки» також увійшла Одеська область, де за BEV своїми заощадженнями проголосували 241 мешканець регіону (80% вживані).

Стало відомо, де найбільший попит на електромобілі та що купують - Фото 1

ZEEKR 001

Що до найпопулярніших електромобілів, то з’ясувалось, що вподобання в різних регіонах суттєво відрізняються. Так, у столиці та в Київської області серед нових BEV лідирує китайський ZEEKR 001. На Львівщини бестселером став BYD Song Plus. На Дніпровщині покупці віддали перевагу Honda M-NV. В Одеській області поціновувачі електрокарів зробили вибір на користь Volkswagen ID.4.

Стало відомо, де найбільший попит на електромобілі та що купують - Фото 2

Tesla Model Y

Серед вживаних BEV традиційно продукція Tesla, але якщо у Києві та області покупці віддавали перевагу Model Y, то на Львівщині провідні позиції займає Model 3. А от практичні та заощадливі мешканці Дніпровщині та Одещині зробили свій вибір на користь компактного та надійного Nissan Leaf.

Раніше «Автоцентр» розповідав, що з початку року свою першу реєстрацію в Україні отримали понад 39,9 тисячі електромобілів.

Теги по теме
электромобили
Источник материала
loader
loader